Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľká policajná akcia: V súvislosti s terorizmom preverili 12 až 15 osôb

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V súvislosti s možným terorizmom uskutočnila slovenská polícia v minulom týždni osem prehliadok priestorov a preverovala 12 až 15 osôb. Urobila tak na základe dožiadaní jej kolegov zo zahraničia. Dnes to uviedol Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

„V minulom týždni bolo prehliadaných osem priestorov a preverovaných možno 12 až 15 osôb, či nemajú nejaký súvis. To je všetko, čo k tomu môžem povedať, tvrdenia, ktoré k nám prichádzali zo zahraničia, sa nám nepotvrdili. Takže môžeme skonštatovať, že sme tu nemali nič zásadné ani konkrétne,“ uviedol Gašpar.

Policajný prezident sa v tejto súvislosti vyjadril k prípadnému predĺženiu lehoty na zadržanie osôb práve v súvislosti s možnými prípadmi terorizmu. „Vykonali sme prehliadky v súlade so zákonom a tiež sme si uvedomili, že tam by ten čas bol žiaduci a potrebnejší, pretože informácia zo zahraničia má niekedy veľmi jednoduchý obsah a z pohľadu požiadaviek našej prokuratúry a súdov by možno v takej podobe nestačila na povolenie pre prehliadky a treba k tomu zadovážiť ďalšie podklady, aby to bolo dôvodné a zákonné,“ vysvetlil Gašpar.

Podľa policajného prezidenta sa strážcovia zákona zaujímali na základe dožiadaní zo zahraničia o občanov Slovenska, ale aj o cudzincov, ktorí v Slovenskej republike majú isté pobytové povolenia. Bližšie informácie poskytnúť odmietol.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoTibor Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu