Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jaro havaroval v Anglicku, ušiel na Slovensko: Vážne zranil policajtku, trest ho neminul

Jaroslav z východu spôsobil v Anglicku vážnu nehodu Zobraziť galériu (2)
Jaroslav z východu spôsobil v Anglicku vážnu nehodu (Zdroj: Foto: examiner.co.uk)

BRADFORD - O poriadny rozruch sa postaral Slovák Jaroslav B. v anglickom meste Bradford. Za volant si sadol po tom, čo v noci popíjal vodku a ráno neváhal siahnuť po pive. Na ceste M62 spôsobil nehodu, pri ktorej sa vážne zranila policajtka.

Slovák sa v rýchlosti čelne zrazil na aute Vauxhall Zafira s audinou ešte minulý rok v októbri. Vnútri sedela detektívka Sharon Kayeová z Holmfirthu, ktorá išla z práce domov a nemala šancu vyhnúť sa mu. Trosky zo zrazených áut odleteli a poškodili ďalšie tri autá. Dôstojníčka scénu opísal ako masaker. Incident sa stal na jednej z najrušnejších ciest v krajine, po nehode ju museli uzavrieť na niekoľko hodín. 

Ako informuje portál examiner.co.uk, Sharon utrpela devastačné a život ohrozujúce zranenia. V zajatí vraku auta bola 45 minút kým, ju hasiči vyslobodili. Utrpela zlomeniny dvoch rebier, zápästia, mala poranenú pečeň a chrbticu. Musela sa podrobiť rozsiahlej operácii.  

Na lôžko bola pripútaná niekoľko mesiacov, mala problémy s prehĺtaním a potrebovala fyzioterapeutickú liečbu, aby sa naučila znova chodiť. Na súde odznelo, že svoju prácu už nemôže vykonávať tak, ako do osudného dňa. K jej koníčkom patrilo aj lyžovanie, čo už tiež nebude môcť robiť.

Jaroslav išiel za rodičmi

Slovák, ktorý bol na ceste za rodičmi do Kent, skončil tiež s polámanými rebrami, no hodinu po nehode mu v krvi ešte namerali alkohol. Po nehode vysvitlo, že mal neplatnú poistku. Jaroslav mal byť odsúdený v marci, ale deň pred tým odletel z Veľkej Británie do Prahy a potom ďalej do svojho domu na východnom Slovensku, kde ho nakoniec v septembri zatkli. Bol na neho vydaný európsky zatykač.

Putoval späť do Anglicka. Jeho právny zástupca John Boumphrey uviedol, že sa Jaroslav priznal hneď po havárii a prejavil ľútosť. V deň, kde spôsobil nehodu údajne nechcel šoférovať, no musel ísť za rodičmi, pretože boli vysťahovaní.

Nezodpovedný vodič dostal väzenie na 30 mesiacov a zákaz šoférovať na štyri roky. "Neexistuje jediný aspekt v mojom živote, ktorý neovplyvnil tento incident  a moje zranenia. Spôsobilo mi to veľkú úzkosť, stres a starosti o moje zdravie, zamestnanie a kvalitu života. Bude to tak aj naďalej," povedala nešťastná žena.

 

Viac o téme: NehodaAnglickoJaroslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu