Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôzostrašné FOTO dôchodcu po brutálnom útoku Viktora: Za túto ohavnosť bude v Británii poriadne pykať

Útočník a jeho obeť. Zobraziť galériu (3)
Útočník a jeho obeť. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Slovenský občan Viktor Lakatoš zaútočil boxerom v novembri 2014 na bezbranného dôchodcu (89), od ktorého chcel získať peniaze. Fotografia zbitého muža sa dostala do médií a šokovala otrasnou brutalitou páchateľa. Po Slovákovi vyhlásili pátranie a dostal sa aj do televízneho programu Crimewatch, v ktorom verejnosť žiadali o bližšie informácie o jeho pobyte. Napokon sa ho podarilo polícii zatknúť. Súd ho teraz za odporný čin poslal za mreže na 18 rokov.

Slovák (48) urobil za hranicami niečo strašné: Británia kvôli nemu žiada celú Európu o spoluprácu

Lakatoš prišiel do Británie pred štyrmi rokom po tom, čo si v slovenskom väzení posedel šesť rokov za ublíženie na zdraví. Pondelkový rozsudok Kráľovského súdu v Bradforde si však jeho zmrzačená obeť už nevypočula. Napadnutý dôchodca Colin Butlin zomrel niekoľko dní po dovŕšení jeho 90. narodenín, vlani v lete. Zdrvená rodina uviedla, že starý muž po útoku úplne "stratil iskru" a začal chátrať, napísal britský Mirror.

Podľa prokurátora Chrisa Smitha bol ženatý otec dvoch detí Lakatoš zúfalý, pretože po problémoch s príspevkami, nemal peniaze. Preto prepadol klenotníka Colina Butlina, ktorý sa vracal z práce domov v blízkosti Halifaxu a niesol so sebou malý batoh. Lakatoš sa chopil príležitosti a svoju obeť, ktorá sa pri chôdzi opierala o palicu, prepadol v domnení, že v batohu sa môže nachádzať kopec peňazí.

Viktor Lakatoš
Zobraziť galériu (3)
Viktor Lakatoš  (Zdroj: profimedia.sk)

Keď dôchodca odomykal dvere, zrazu na neho Lakatoš zozadu zaútočil a mlátil ho hlava-nehlava. Napokon vzal tašku, ktorú Butlin upustil a dal sa na útek. Obeť utrpela zranenie čela, ktoré mu museli zašiť, viaceré podliatiny a zlomeninu nosa. Políciu na stopu k Lakatošovi priviedla DNA zo strieborného boxera nájdeného na mieste činu.

V marci 2015 odznela v programe Crimewatch výzva pre verejnosť, aby pomohla pri pátraní po zločincovi. Na základe anonymného tipu ho polícia našla ukrývať sa pod posteľou v Keighley. Lakatoš sa napokon k lúpeži priznal.

Sudca Jonathan Durham Hall označil priebeh udalostí za neuveriteľný. Prostredníctvom slovenského tlmočníka Lakatošovi adresoval slová: "Túto lúpež možno opísať ako najhoršiu svojho druhu... Zaútočili ste pri jeho predných dverách, bezdôvodne a neprimerane ste zbili boxerom 89-ročného džentlmena. Nebolo to len kruté, nemorálne, bezdôvodné a necivilizované, ale určite podľa našich meradiel, to bolo extrémne zbabelé. Bolo to barbarské."

Zmlátená obeť po útoku
Zobraziť galériu (3)
Zmlátená obeť po útoku  (Zdroj: profimedia.sk)

Trest 18 rokov vyhlásený sudcom vyvolal na galérii pre verejnosť búrlivú reakciu. Nahnevaných členov rodiny a priateľov odsúdeného musela zo siene vyviesť bezpečnostná služba. Na konci pojednávania sudca ocenil prácu polície, ktorá viedla k Lakatošovmu zatknutiu a taktiež úlohu, ktorú zohral Interpol a program Crimewatch.

Viac o téme: LúpežViktor LakatosColin Butlin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu