Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Minulý týždeň zrazil vlak troch ľudí, jeden z nich spáchal samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na slovenských železniciach minulý týždeň zrazil vlak troch ľudí. Jedno telo muža našla polícia na trati medzi Púchovom a Považskou Bystricou, aký vlak a kedy ho zrazil, sa nevie.

Podobný prípad sa stal aj v Ružomberku. V Pezinku zase rýchlik zrazil a usmrtil ženu, ktorá takto spáchala samovraždu. Dnes o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

"Mimoriadne tragický prípad sa odohral v stredu (23.7.) večer vo Vrútkach. Mladý muž pod vplyvom alkoholu vyliezol na vozeň, zavesil sa na trakčné vedenie, pričom došlo k jeho usmrteniu následkom zasiahnutia prúdom," priblížila hovorkyňa.

ŽSR zaznamenali na tratiach aj tri pokusy o samovraždu. V Gbelcoch to bola žena, ktorá ležala na koľaji, ale pred príchodom vlaku podľa Pavlikovej utiekla. "Zadržali ju zamestnanci a následne odovzdali polícii," dodala. Na trati Príbovce - Rakovo – Martin zase došlo k zrážke vlaku s autom. Na mieste bola prerušená doprava a pre nehodu meškali dva vlaky.

ŽSR vyzývajú ľudí na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate. "Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním môžu byť smrteľné," upozornila hovorkyňa.

V uplynulom týždni došlo tiež k 17 prípadom zrážok so zverou, prevažne išlo o lesnú zver. Železnice opäť potrápil aj vandalizmus a mali sa ho podľa hovorkyne dopúšťať aj deti, resp. tínedžeri. "Ide o prípady krátenia si voľného času nebezpečnými hrami v blízkosti trate, ktoré však môže vážne ohroziť život dotyčných osôb, ako aj bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy," uviedla hovorkyňa.

V uplynulom týždni v Párnici na pánskej toalete rozbil okno neznámy páchateľ. Rušňovodič osobného vlaku tiež nahlásil posprejovanie súpravy na zastávke Veľký Biel.

Železničnú dopravu ovplyvnilo aj nepriaznivé počasie. Na mnohých miestach podľa hovorkyne búrky spôsobili poruchy na priecestných zabezpečovacích zariadeniach napríklad v Bytči, Kysuckom Novom Meste alebo Turanoch.

"V Žiline bol vplyvom silného dažďa zatopený podchod pre prístup na druhé a tretie nástupište," dodala Pavliková s tým, že po odčerpaní hasičským zborom sa zistilo zatopenie suterénu ústredného stavadla aj suterénu administratívnej budovy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu