Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO hrozivej nehody v Žiline: Matka s dvomi deťmi v aute išla na červenú, zrážka s vlakom!

Hrozivá nehoda v Žiline Zobraziť galériu (5)
Hrozivá nehoda v Žiline (Zdroj: PZ)

ŽILINA - Vážna nehoda sa stala v stredu večer na železničnom priecestí v žilinskej mestskej časti Bytčica. 34-ročná vodička Elena utrpela vážne zranenia, jej dve malé dcérky vo veku 5 a 9 rokov vyviazli, našťastie, s ľahkými poraneniami.

Ťažké zranenia utrpela v stredu večer 34-ročná vodička Škody Octavia pri zrážke s osobným vlakom na železničnom priecestí v Žiline - Bytčici. Počas hrozivej nehody boli v aute aj dve deti vo veku 5 a 9 rokov. 

Ako informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová, vodička pri prejazde cez železničné priecestie nerešpektovala svetelné zariadenie, ktoré svietilo dvoma prerušovanými červenými svetlami. "Vošla na priecestie do jazdnej dráhy prichádzajúcemu osobnému motorovému vlaku. Tridsaťročný rušňovodič, jazdiaci v smere od Žiliny do Rajca, už nestihol zrážke zabrániť a po náraze tlačil vlak vozidlo po koľajisku," ozrejmila hovorkyňa. 

Hrozivá nehoda v Žiline
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PZ)

Na mieste okamžite zasahovali privolaní záchranári. "Žena utrpela devastačné poranenie tváre a ruky, bola v bezvedomí. 5-ročné dieťa utrpelo povrchové poranenie hlavy a 9-ročné bolo bez zjavných poranení. Všetkých sme prevezli do nemocnice v Žiline," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa našich informácií jedno z dievčatiek je už v domácej starostlivosti. Druhé je stále v nemocnici aj so svojou mamou.

Hrozivá nehoda v Žiline
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PZ)

Pri nehode rušňovodič zranenia neutrpel. Požitie alkoholu u neho polícia nezistila, u Eleny bol nariadený odber krvi. Hmotnú škodu odhadli na 9 tisíc eur. V dôsledku dokumentácie a odstraňovania následkov nehody bola na úseku trate výluka do 21.45 hod. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline.

Hrozivá nehoda v Žiline
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PZ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu