Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovensko, pozor: Pre tieto okresy vydal SHMÚ druhý stupeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výstrahu druhého stupňa pred búrkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre niektoré okresy západného Slovensko. Sprísnenie z pôvodne prvého stupňa na druhý sa týka okresov Malacky, Pezinok, Trnava, Nové Zámky, Levice a Veľký Krtíš a platí do 16.25 hod.

S búrkami tu môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 40 až 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 25 až 30 m/s. Na zvyšnom území Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred búrkami, a to až do nočných hodín. "Pri týchto búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov," informuje SHMÚ.

SHMÚ zároveň vydal výstrahu druhého stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Pezinok, Trnava, Levice, Zlaté Moravce a Žarnovica s platnosťou do 20. hodiny. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu