Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Uhrovec a Žitná-Radiša vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

UHROVEC/ŽITNÁ-RADIŠA - Obce Uhrovec a Žitná-Radiša v okrese Bánovce nad Bebravou vyhlásili v nedeľu podvečer tretí stupeň povodňovej aktivity. Prívalové dažde zdvihli hladinu toku Radiša, ktorý v obciach vytopil niekoľko domov a poškodil cesty. V oboch obciach momentálne odstraňujú hasiči a obyvatelia následky povodne.

Ako uviedla starostka obce Uhrovec Zuzana Máčeková, prívalová vlna tesne po 18.00 h v priebehu polhodiny zatopila pivnice a záhrady približne desiatich domov i cestu na Ulici SNP smerom na Jankov vŕšok.

"Pomáhajú nám hasiči z Bánoviec nad Bebravou, dobrovoľný hasičský zbor z Rybian i občania, ktorí odčerpávajú vodu z pivníc, na zastavenie vlny sme použili aj vrecia s pieskom," doplnila s tým, že situácia sa môže zhoršiť, ak bude do rána pršať. V Žitnej-Radiši vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity už o 17.00 h.

"Odtrhlo nám kus cesty, ďalšie sú poškodené, zaplavilo pivnice 15 až 20 domov, pivnicu materskej školy i obecného úradu, zatiaľ však nemáme ešte všetko zmapované," povedal starosta Rudolf Botka. Doplnil, že členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru i občania momentálne odčerpávajú vodu z pivníc a upratujú škody v obci.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu