Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovensko zasiahli intenzívne lejaky: Hasiči majú plné ruky práce, na Liptove vznikla povodeň

Medzi obcou Hybe a obcou Kráľová Lehota vznikla lokálna povodeň Zobraziť galériu (5)
Medzi obcou Hybe a obcou Kráľová Lehota vznikla lokálna povodeň (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V dôsledku lokálnej prietrže mračien uskutočnili hasiči v Trnavskom kraji v čase od 17.00 do 18.15 h spolu 57 výjazdov. Bratislavskí hasiči zasahujú na Dunaji pri Moste SNP - odtrhlo sa zabezpečovacie lano pontónu, o ktorý sú ukotvené tri výletné lode. Na mieste je deväť hasičov s tromi kusmi techniky, informovalo operačné stredisko HaZZ v Bratislave.

Činilo sa počasie aj vo vašom okolí? Posielajte nám svoje zábery na tipy@topky.sk.

Najviac výjazdov zaznamenali v okresoch Trnava a Piešťany, v ktorých pomáhali pri odčerpávaní vody zo zatopených pivničných a skladových priestorov rodinných a obytných domov a zabezpečení priepustnosti odtokových kanálov vedľa ciest.

Polícia žiada vodičov o opatrnosť na rýchlostnej ceste R1 z Trnavy do Nitry v 20. kilometri. Na ceste sa po daždi nachádza veľké množstvo vody, na mieste je hliadka diaľničného oddelenia polície.

Hasiči odstraňujú následky intenzívnych zrážok v obciach Dobrá Niva a Sása v okrese Zvolen

Viac ako desiatka profesionálnych hasičov zasahuje v týchto chvíľach v obciach Dobrá Niva a Sása v okrese Zvolen pri odstraňovaní následkov po intenzívnom daždi. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

"Ide najmä o odčerpávanie vody, odstraňovanie nánosov bahna a čistenie priepustov," povedal. Hasiči, ktorí sa podieľajú na odstraňovaní následkov počasia, sú z hasičských staníc vo Zvolene, Pliešovciach, Krupine a Banskej Bystrici. Na mieste sú aj tamojší dobrovoľní hasiči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu