Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Do projektu Do práce na bicykli sa zapojili aj Tatranci

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VYSOKÉ TATRY – Mesto Vysoké Tatry patrí medzi 30 miest a obcí na Slovensku, ktoré sa zapojili do celonárodného projektu Do práce na bicykli, vyhláseného ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.

„Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy. Môžu tak prispieť k zníženiu negatívnych dopadov automobilovej dopravy vo svojich mestách a zároveň zlepšiť svoje zdravie. Prispejú k ochrane životného prostredia, ale aj ušetria nemalé finančné prostriedky. Navyše sa môžu pri svojich každodenných cestách aktívne stretávať so svojimi známymi,“ povedal národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Do súťaže konajúcej sa v mesiaci máj sa môžu prihlásiť dvoj až štvorčlenné tímy. Podmienkou je čo najviac najazdených kilometrov z domu do práce a späť. „Každý deň sa robí podrobná štatistika, ktorú je po týždňoch potrebné odoslať na adresu koordinátora. Okrem pracovných dní sa započítava aj víkend, ak musel zamestnanec ísť do práce,“ konkretizuje pravidlá kontaktná osoba z Mestského úradu v Starom Smokovci Michal Ovšonka.

Do projektu sa prihlásilo aj štvorčlenné družstvo miestnej samosprávy, na čele ktorého je primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš. Nechýba v ňom ani zástupkyňa nežného pohlavia Eva Puškárová a ďalšími členmi sú Emil Nemešány a už spomínaný Michal Ovšonka.

„Bicykel patrí k tradičným dopravným prostriedkom v Tatrách. Máme tu veľa cyklistických trás a ďalšie skvalitňovanie služieb v tejto oblasti cestovného ruchu plánujeme aj v najbližšej dobe. Bicyklujú sa tu nielen mnohí domáci obyvatelia, ale množstvo ľudí využíva značené cyklotrasy aj z podhoria, preto sme považovali za samozrejmosť, že sa do takejto iniciatívy zapojíme aktívne,“ vysvetlil primátor mesta účasť tatranskej samosprávy na projekte.

Po ukončení projektu budú vyhlasované tímy i jednotlivci, ktorým sa počas tohto mesiaca podarilo zdolať čo najviac kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu