Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

U.S. Steel má staronového prezidenta: Rintoula vystriedal predchodca Babcock

V U. S. Steele majú staronového prezidenta Zobraziť galériu (5)
V U. S. Steele majú staronového prezidenta (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Oceľový gigant – U.S.Steel Košice – má od 1. júla nového šéfa. Po dvoch rokoch vystriedal doterajšieho prezidenta Davida J. Rintoula jeho predchodca George F. Babcock, ktorý oceliarňam „šéfoval“ necelé tri roky do januára 2011.

George F. Babcock sa do Košíc vracia ako starý známy. Dôverne pozná mesto a na svoje ďalšie pôsobenie v spoločnosti sa teší. Spoločne so svojim predchodcom D. Rintoulom aj s najvyšším predstaviteľom U.S.Steel – prezidentom Máriom Longhim – sa včera prešli po meste a v historickej radnici ich prijal primátor Košíc Richard Raši. Ten sa netajil tým, že na ďalšiu spoluprácu mesta s oceliarňami sa teší. „U.S. Steel je kľúčovým podnikom v regióne, nielen čo sa týka zamestnanosti, ale i vďaka tomu, že vždy intenzívne a aktívne podporuje rozvoj  nášho mesta.“

Babcock bude zároveň pôsobiť na pozícii vedúceho viceprezidenta pre európske operácie a bezpečnosť. Podľa informácií zverejnených U. S. Steel Corporation bude súčasný prezident oceliarní David J. Rintoul pracovať v centrále v Pittsburghu na novovytvorenej pozícii viceprezidenta pre inovácie.

V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel. U.S. Steel na Slovensku momentálne zamestnáva zhruba 10,6 tisíca ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu