Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počasie na tri dni voľna: Milovníci horúčav sa môžu tešiť, padnú tridsiatky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predĺžený víkend, ktorý nás čaká, by sa mal podľa Slovenského meteorologického ústavu niesť v znamení vysokých teplôt, ale aj občasných búrok a dažďa. Každopádne tí, ktorí sa chystajú užiť si dni voľna, sa môžu pokojne vybrať na kúpalisko. Tam bude asi totiž pri 30-kach najpríjemnejšie.

Dnes má byť jasno až polojasno, popoludní miestami prechodne oblačno a ojedinele, najmä na horách, sa vyskytnú aj prehánky a búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 31 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý, neskôr na juhozápade a juhovýchode severozápadný až severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

V piatok k nám začne prúdiť od severovýchodu o niečo vlhší vzduch. Treba sa pripraviť na jasné až polooblačné počasie. Cez deň má byť malá, miestami časom zväčšená oblačnosť a nevyhnú sa nám ani prehánky alebo ojedinelé búrky. Nočná teplota klesne na 17 až 12, denná sa vyšplhá na 25 až 30, na severe miestami okolo 23 stupňov.

V sobotu meteorológovia zo SHMÚ očakávajú prevažne polooblačné počasie s občasnými prehánkami alebo búrkami. Nočná teplota zostúpi na 18 až 13, denná dosiahne 25 až 30, na severe miestami okolo 23 stupňov.

Nedeľa by mala zostať priaznivá pre milovníkov horúčav. Opäť nás však privíta polooblačná obloha a prehánky či búrky. Ortuť teplomera v noci by sa mala ustáliť medzi 18 až 13, cez deň medzi 24 až 30 stupňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu