Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Leto sa cez víkend vytratí: Prichádza chlad a nízke teploty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Tento víkend si plaviek a horúceho letného počasia veľmi neužijeme. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu nás čaká postupné znižovanie teplôt, ktoré sa majú v nedeľu pohybovať už iba okolo 20 stupňov.

V piatok bude cez naše územie postupovať nevýrazný studený front, ktorý so sebou prinesie premenlivú oblačnosť a miestami prehánky. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať okolo 20 až 25, na severozápade, Orave, Liptove a Spiši iba 18 stupňov.

V sobotu má od severu do strednej Európy prúdiť chladný a vlhký vzduch. Očakáva sa prevažne veľká oblačnosť. V noci ojedinele, cez deň na viacerých miestach prehánky. Denná teplota vystúpi na 18 až 23, na severe okolo 15 stupňov.

Prílev chladného a vlhkého vzduchu od severu bude pokračovať aj v nedeľu. Prejaví sa premenlivou, na juhozápade zmenšenou oblačnosť a na viacerých miestach prehánkami alebo občasným dážďom. Denná teplota sa vyšplhá iba na 14 až 19, na juhozápade okolo 21 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor 3 až 7, v nárazoch najmä na východe okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu