Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mojsejová: Podanie návrhu obžaloby je načasované na kampaň

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

BRATISLAVA - Podanie návrhu obžaloby prokurátorovi v dvoch prípadoch, v ktorých polícia vyšetruje Noru Mojsejovú, považuje samotná Nora Mojsejová za bežný postup, ak sa niečo vyšetruje dva a pol roka.

"Podanie návrhu obžaloby ešte neznamená, že ho musí niekto prijať," povedala košická podnikateľka a šéfka Strany slobodné slovo - Nory Mojsejovej. Myslí si však, že je to "presne načasované na predvolebnú kampaň". Z tých dôkazov, ktoré Mojsejová pozná, je podľa jej slov "celé vyšetrovanie zle vedené a dôkazy sú nedostatočné". Tvrdí, že problémy neodhalili ani daňové kontroly. "Žiadne dôkazy, ktoré by ma usvedčili z trestnej činnosti, neexistujú," dodala Mojsejová.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii ukončil návrhom na podanie obžaloby vyšetrovanie v dvoch prípadoch. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, na trestnú činnosť bola využitá banskobystrická súkromná spoločnosť. V prvom konaní navrhuje vyšetrovateľ prokurátorovi obžalovať z podvodu okrem podnikateľky a predsedníčky Strany slobodné slovo - Nory Mojsejovej aj ďalšie tri osoby. Spolu podľa obvinenia podvodným spôsobom prostredníctvom falošnej dokumentácie bystrickej spoločnosti vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov eur. V druhom prípade vyšetrovateľ navrhuje postaviť pred súd za spáchanie daňového trestného činu okrem podnikateľky aj ďalšie dve osoby. Polícia zistila, že neoprávneným odpočtom DPH tiež pomocou banskobystrickej firmy chceli pripraviť štát o viac ako 500 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu