Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tajný dokument Interpolu: Čurko mal zavraždiť aj Talianku!

Čurko a policajti v Kysaku Zobraziť galériu (2)
Čurko a policajti v Kysaku

BRATISLAVA/RÍM - Neslávne známy "kysacký kanibal" Matej Čurko (†43), ktorý má na svedomí Luciu Uchnárovú (†20) zo Sniny a Oravčanku Elenu Gudjakovú (†30) mal vraždiť aj tretíkrát! Tvrdia to talianske média, podľa ktorých mal zniesť zo sveta aj ženu (28) z Talianska. Čurkov brat to pre TA3 označil za nezmysel.

Fotografie svojej zahraničnej obete údajne boli medzi tými, ktoré poslal Švajčiarovi, keď ho "lákal" na Slovensko, aby ho zabil a skonzumoval. Talianske média sa odvolávajú na tajný dokument Interpolu, podľa ktorého ide o dievča nezvestné ešte od roku 2009.

"V 50-stranovom dokumente (...) sa údajne spomínajú fotografie tretej ženy, alebo aspoň častí jej tela, okrem dvoch už identifikovaných obetí," cituje TA3 taliansky denník Corriere della Sera. Meno Talianky malo byť nájdené aj v Čurkovom počítači.

Jej mŕtvolu našli v marci tohto roku v Ríme. Pri prehliadke tela sa zistilo, že Talianke chýba niekoľko orgánov. Slovenská polícia odmietla zaujať stanovisko. "Prípad je aj naďalej v štádiu vyšetrovania. Dohady a špekulácie nebudeme komentovať," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Danisa Baloghová. Kanibalov brat Marián označil celú vec za nezmyslel. O žiadnych cestách svojej rodiny do Talianska totiž nevie.

Čurko zomrel 12. mája, niekoľko dní po prestrelke s policajtmi, ktorí mu pri východoslovenskom Kysaku prichystali pascu. Namiesto Švajčiara, ktorý si sním pôvodne dohodol stretnutie a chcel sa nechať dobrovoľne zabiť a skonzumovať, nasadili svojho agenta. Smrteľne zranený kanibal stihol ťažko postreliť jedného z kukláčov.

Po incidente sa robehla rozsiahla pátracia akcia. V neďalekých lesoch policajti našli improvizovaný oltár a plytký hrob so zvyškami dvoch mladých Sloveniek. Ich telá neboli kompletné. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu