Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Potvrdené! Kanibal má na svedomí Luciu (20) a Elenu (30)

Čurko a jeho údajné obete Zobraziť galériu (3)
Čurko a jeho údajné obete

BRATISLAVA - Testy DNA potvrdili, že dve ženské telá, ktoré sa našli v lesoch v okolí Kysaku, patria Lucii Uchnárovej zo Sniny a Elene Gudjákovej z Oravského Veselého. Potvrdila to dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Informácie, ktorými sa policajti riadili, pochádzali z počítača Mateja Čurka († 42) - ich údajného vraha. Najprv však museli prelomiť heslá a šifry, uviedla hovorkyňa.

Napokon sa dopracovali k GPS údajom, fotkám a e-mailovej komunikácii. Okolie východoslovenskej obce začali prehľadávať stovky policajtov. 17. mája našli v lesoch pník so sviečkou, ktoré pripomínali oltár a dva plytké hroby. V nich našli dve rozkúskované telá, z ktorých údajne chýbali niektoré časti. Boli zakryté fóliou.

Už vtedy sa špekulovalo, že obete údajného kanibala sú práve Elena s Luciou. Na verejnosť unikol prepis internetového chatu, počas ktorého si Čurko a Lucia dohodli stretnutie. Depresívne dievča nedokázalo spáchať samovraždu a "kysacký kanibal" sa ponúkol, že jej "pomôže". Podobný scenár sa predpokladá aj pri Elene.

Policajný šéf Jaroslav Spišiak po náleze nepriamo potvrdil aj informácie o kanibalizme, ale do podrobností zachádzať nechcel. Pripustil, že existujú dôkazy. „O tom by som mohol hovoriť, že existujú, ale vzhľadom na to, že hlboko súcitím s pozostalými, tak o tom nebudem teraz hovoriť,“ vyhlásil. Spišiak sa vyhol odpovedi na otázku, či očakáva vypátranie ďalších obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu