Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Bugárovci si vyhodili z kopýtka: Klobásku zapíjali pálenkou!

Béla Bugár a Zsolt Simon Zobraziť galériu (6)
Béla Bugár a Zsolt Simon

SLÁDKOVIČOVO – Už 4. ročník Klobásového festivalu sa v sobotu uskutočnil v mestečku Sládkovičovo neďaleko Galanty. Okrem toho, že sa podávali klobásky od výmyslu sveta, si mohli družstvá zasúťažiť vo výrobe tejto mäsovej pochúťky. Medzi súťažiacimi sa objavil i šéf Mostu-Híd Béla Bugár.

Ten sa však od roboty nepretrhol a spolu s ministrom pôdohospodárstva Zsoltom Simonom si radšej ochotne pripíjali so svojimi fanúšikmi.

Cieľom festivalu je spájať ľudí práve klobáskou. „Je to prehliadka gastrotradícií našich rodičov a prarodičov, ktorí nám odovzdali toto svoje posolstvo, ako spracovať doma vychované zvieratá,“ povedal pre Topky organizátor podujatia František Ruman, ktorý predpokladal, že sa na podujatí zúčastní asi 1500 ľudí. Niektorí súťažiaci predviedli i kroje staré až šesťdesiat rokov.

V uvoľnenej nálade a so smiechom sa pomedzi stoly a masy ľudí prepletali Béla Bugár spolu so Zsoltom Simonom. Odfotiť sa s fanúšičkami rôznych vekových kategórií im problém nerobilo. „Ja sa len pozerám, rozdávam a ochutnávam,“ priznal šéf Mostu s tým, že klobásy nevyrába, hoci sám jeho otec bol mäsiar. „Ja som tu len do počtu. Dúfam ale, že naši vyhrajú, aspoň niečo,“ dodal. Napriek Bugárovmu prianiu sa družstvu strany nepodarilo získať žiadnu cenu.

Zsolt Simon, ktorý tento rok na festivale len hosťoval, sa predstavil ako väčší klobásový odborník ako jeho stranícky predseda. „Myslím, že každý, kto robí klobásu, musí mať nejakú vlastnú receptúru. Nie každý to robí na gram presne,“ odpovedal minister s klobásou v ruke. Potom nasledovalo niekoľko prípitkov s priaznivcami oboch pánov. Pálenku si vychutnávali v družnom objatí a podľa intenzity hlasu a smiechu sa mohlo zdať, že im naozaj chutí.

Vyrobiť klobásky si odskočil i prezidentov hovorca Marek Trubač. „Je to také hobby. Chodíme sa troška odreagovať a oddýchnuť si od manželiek,“ priznal s úsmevom pre Topky. So svojimi kamarátmi sa však ponáhľal. Už večer totiž vymenil zásteru za frak a zúčastnil sa na 10. ročníku Bratislavského bálu.





Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu