Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na internete ponúkajú pekné deti škaredým ľuďom

Členmi fóra ponúkajúceho spermie a vajíčka môžu byť len pekní ľudia
Členmi fóra ponúkajúceho spermie a vajíčka môžu byť len pekní ľudia

LOS ANGELES - Na internetových stránkach, ktoré združujú len "krásnych" ľudí, bolo nedávno vytvorené fórum, ktoré má pomáhať privádzať na svet pekné deti vďaka darcom spermií a vajíčok. Táto služba je dostupná aj škaredým, napísala agentúra AFP.

Projekt, ktorý užívatelia internetu veľmi kritizujú ako výplod "zúrivého narcizmu", v júni zahájil internetový server BeautifulPeople.com, založený v roku 2002 v Dánsku a je venovaný krásnym ľuďom. Aby ste sa mohli stať jeho členom, musíte zaslať fotografiu, ktorú potom ostatní členovia schvaľujú.

V tejto virtuálnej komunite bez krivého úsmevu či krivých nôh žije približne 600 000 ľudí zo 190 krajín. Server dokonca pred niekoľkými týždňami odpísal asi 5000 členov, ktorých iní užívatelia internetu označili za príliš škaredých, pretože pribrali na váhe.

Nové fertility Forum je prezentované ako skvelé riešenie pre rodičov, ktorí sa obávajú, že privedú na svet malú príšerku. "Je to ušľachtilá vec pre tých, ktorí nemôžu počať," hovorí generálny riaditeľ servera Greg Hodge, pekný anglický chlapec žijúci v Los Angeles.

"Páry aj slobodní, ktorí nemôžu počať, majú na fertility Forum prístup, nech sú krásni alebo škaredí. Darcov spermií a vajíčok je na serveri dosť a sú to pekní ľudia, ktorí prešli výberovými testami servera," vysvetľuje Greg Hodge.

"Na začiatku sme váhali, či máme server sprístupniť aj škaredým ľuďom," hovorí jeho zakladateľ Robert Hintze, očarujúci Dán s modrými očami. "Ale všetci, aj ošklivci, chcú priviesť na svet pekné deti, a my nemôžeme byť egoisti," zdôrazňuje.

Greg Hodge podotýka, že dopyt po zvodných darcoch bola okamžite obrovský. "Viete si to predstaviť u servera, ktorého členovia sa podobajú Bradovi Pittovi, Georgovi Clooneymu či Angeline Jolieovej?" smeje sa v jednej z kaviarní v Beverly Hills, kde sa každý podobá hollywoodskej hviezde.

Tvorcovia servera tvrdia, že z tohto fóra nemajú žiadny finančný zisk a darcov a príjemcov dávajú dohromady len preto, aby zvýšili jeho návštevnosť.

Tridsaťročná Lisa Bluemelová sa pripojila k Beautifulpeople, aby sa "stretávala s ľuďmi a rozšírila si svoju sieť". A keby sa z týchto stretnutí zrodil nejaký ten románik, nebola by proti. Rozhodla sa prostredníctvom fóra darovať svoje vajíčka.

"Samozrejme, nie je nič dôležitejšie ako inteligencia a zdravie. Ale prečo neskúsiť u svojho dieťatka spojiť všetky tie najlepšie rysy? Kto by to pre svoju ratolesť neurobil?" pýta sa dobrosrdečne.

Podľa Richarda Paulsona, ktorý stojí na čele oddelenia endokrinológie, reprodukcie a neplodnosti lekárskej školy Južnej kalifornskej univerzity, nie je fórum fertility nebezpečné ani škodlivé, je len zábavné.

"Vyberať si partnera, či už za účelom sobáša alebo oplodnenia, podľa informácií na internete je prinajmenšom naivné," usudzuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu