Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pestoval konope v babkinej záhrade!

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes na verejnom zasadnutí prijal obžalobu na 23-ročného Tomáša P. z Dolnej Strehovej, ktorý v záhrade starej mamy pestoval vo väčšom množstve konope siate, vhodné na výrobu marihuany.

Prokurátor ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, za čo mu hrozí 15 až 20 rokov väzenia.

Termín hlavného pojednávania senát vytýčil na koniec septembra. Zároveň rozhodol o prepustení obvineného z väzby, ktorú nahradil probačným dohľadom súdneho úradníka a ďalšími obmedzeniami.

Tomáš napríklad musí oznamovať úradom zmenu pobytu či nesmie vycestovať do zahraničia. Prokurátor voči uzneseniu o prepustení z väzby podal sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd. Podľa prokurátora by Tomáš mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Žalobca tiež tvrdí, že pestovanie konope trvalo dlhšie a nebolo vyvrátené podozrenie, že Tomáš P. ho aj predával a tak mohol získavať prostriedky na obživu. Obhajca navrhol prepustenie z väzby preto, že Tomáš sa priznal, nebol doteraz trestaný a po smrti otca žije iba s matkou, ktorej treba pomáhať na hospodárstve.

Podľa obžaloby mladík pestoval konope vo väčšom rozsahu v rokoch 2005 až 2007, kedy ho odhalila Národná protidrogová jednotka. Obhajoba žiadala predvolať ďalšieho znalca a zadovážiť ďalšie dôkazy.

Advokát si myslí, že zaistené množstvo konope obsahuje nižšie percento drogy, ako tvrdí obžaloba. Ak sa to preukáže, znížila by sa trestná sadzba, ktorá v tomto prípade je 15 až 20 rokov odňatia slobody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu