Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Reakcie na dnešné ultimátum SaSky: Túto psychiatriu môžu ukončiť len Sulík a Matovič, odkazuje Kollár!

Pollák odkazuje SaSkárom, aby ešte nekričali Zobraziť galériu (11)
Pollák odkazuje SaSkárom, aby ešte nekričali "hop". (Zdroj: Boris Kollár, Facebook/Peter Pollák, Topky - Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA - Záver pracovnej stredy sa niesol v značne napätej atmosfére na politickej scéne. Strana SaS totiž po niekoľkých týždňoch kritizovania nápadov Igora Matoviča (OĽaNO) už viac nezniesla a po rozšírenej republikovej rade vypovedala koaličnú zmluvu. Na dnešný zásadný brífing liberálov už zareagoval viacerí predstavitelia za OĽaNO a dokonca aj sám šéf parlamentu. Ten Sulíkovi a Matovičovi adresoval pomerne rázne slová.

VIDEO Tlačová konferencia strany SaS:

Strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu! Premiérovi dali ultimátum, inak ich ministri podajú demisiu (Zdroj: Topky/Maarty)

Hegerovi dali ultimátum do konca augusta

Liberáli od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) očakávajú vypracovanie novej koaličnej zmluvy, ktorá bude reflektovať na aktuálne politické reálie a z ktorej vyplynie, že minister financií Matovič nebude členom vlády. Ak k tomu nedôjde do konca augusta, ministri SaS podajú demisiu. Rozhodnutie strana prijala na stredajšej mimoriadnej rozšírenej republikovej rade.

Túto psychiatriu treba ukončiť, varuje Kollár

Na dnešné dianie reagoval aj líder Sme rodina a predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý partnerom podaril, že túto "psychiatriu" môžu ukončiť len Matovič a Sulík medzi sebou. "My tu dva roky počúvame buď jedných alebo druhých na každej tlačovej konferencii, ako musíme urobiť všetko preto, aby sa nevrátili temné sily, a pritom títo dvaja páni robia všetko preto, aby sa ten Fico vrátil ešte vo väčšej sile a na ešte dlhšiu dobu," povedal vo videu Kollár.

Túto psychiatriu musíme už ukončiť, reaguje Kollár na konflikt medzi Matovičom a Sulíkom (Zdroj: Boris Kollár)

Obyčajní ľudia na svojom konte začali zdieľať rozmazanú fotografiu s predstaviteľmi OĽaNO s tým, že stoja za Igorom Matovičom a Eduardom Hegerom.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/OĽaNO)

Marcinková stojí za rozhodnutím Sulíka

Po tlačovej konferencii sa ešte začali na sociálnej sieti objavovať vyjadrenia predstaviteľov SaS. Medzi nimi bola aj poslankyňa Vladimíra Marcinková, ktorá za rozhodnutím Sulíka plne stojí.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Vladimira Marcinkova)

Matoviča nemáme čo prosiť o zvýšenie platov učiteľov, kritizuje Gröhling

Ku kritike sa pridal a spresnil ju aj minister školstva za SaS Branislav Gröhling, ktorý sa odmieta Matoviča doprosovať o zvýšenie platov učiteľov, aj keby malo ísť o zvýšenie z pohľadu aktuálnej inflácie.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny)

Radovan Sloboda zo SaSky zase reaguje štýlom, že ak Matovič nebude klamať, oni nebudú hovoriť pravdu. "Jediné, čo z toho máme, sú neustále útoky, obviňovanie zo spolčovania sa s opozíciou a s fašistami," povzdychol si Sloboda.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Radovan Sloboda)

Ste opantaní vidinou preferencií, ešte nekričte hop, odkazuje europoslanec

Europoslanec za OĽaNO Peter Pollák si myslí, že SaSka je dnešným krokom len opantaná pocitom vyšších preferencii. "Nekrič hop, kým nepreskočíš," odkázal liberálom. "Už sme na Slovensku opakovane zažili to, že sa niekto cítil byť natoľko silný, že si myslel, že nie práce pre ľudí, ale brojenie proti Matovičovi mu pomôže," dodal.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pollák)

Poslanci za OĽaNO ako Andrej Stančík už hovoria aj o tom, koho "pád vlády" poteší. Hovorí o horúcom politickom lete.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Stančík)

Výmena názorov Gyimesiho a Cigánikovej

Napätie medzi SaS je už tak evidentné, že sa medzi sebou členovia týchto táborov doťahujú už aj pod statusmi na sociálnej sieti. Keď Gyorgy Gyimesi obvinil Sulíka z povalenia už tretej vlády, v ktorej bol, predsedníčka zdravotníckeho výboru za SaS Jana Bittó Cigániková mu povedala, že OĽaNO dovládne aj s Kotlebom, Tarabom či Kuffom.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook)

Opozícii cestu k moci dláždiť nebudeme, pekné leto vám želám, odkázal Krajniak

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) zas za hnutie povedal, že nebude dláždiť cestu k moci opozícii. Na záver ešte fanúšikom zaželal pekné leto.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook)

Je nezodpovedné teraz rozbíjať vládu, reaguje Remišová

Svoje k tomu mala čo povedať aj vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí). "Považujem za nezodpovedné, že koalícia v najbližších týždňoch bude musieť  riešiť vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SaS a osobný spor dvoch lídrov koaličných strán, namiesto riešenia skutočných problémov ľudí. Rozbitie vlády a nestabilita Slovensku nepomôže. Z tohto kroku majú najväčšiu radosť Robert Fico a priaznivci mafie, ktorá 12 rokov ničila Slovensko, keďže pre nich je to jediná šanca, že vyšetrovanie veľkých korupčných káuz bude zastavené, očistné procesy v štáte skončia, vráti sa doba zmanipulovaných tendrov a zbabraných projektov, za ktoré občania zaplatia desiatky miliónov eur z vlastného vrecka (tunel Višňové, utajený projekt kybernetickej bezpečnosti za 50 miliónov Pellegriniho partie, agrodotácie na betónové plochy…)," kritizuje Remišová.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Táto vláda presadila podľa nej za dva roky reformy, ktoré nepresadil nik za posledných 12 rokov. "Strana Za ľudí urobí maximum pre to, aby koalícia dovládla na štyroch nohách. Zároveň veríme, že u všetkých partnerov v koalícii prevládne zodpovednosť k ľuďom na Slovensku nad osobnými spormi, či vidinou politických ziskov," uzavrela.

Podľa šéfa opozičného Smeru vláda kolabuje a navrhuje okamžitú zmenu ústavy, v ktorej by bolo možné skrátiť volebné obdobie z inštitútu rozhodnutia Národnej rady SR.

Reakcie na dnešné ultimátum
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Viac o téme: ReakciaSaSPeter PollákBranislav GröhlingVladimíra MarcinkováRadovan Sloboda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu