Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Neuveriteľný objav pri renovácii domu! Pozrite sa, čo vykopal David (33)

(Zdroj: Facebook/David Olson)

MUSKEGON - Predstavte si, že renovujete exteriér domu a natrafíte na obrovskú hromadu bowlingových gulí. Presne to zažil istý Američan, ktorý pod zadnými schodmi domu objavil až 160 týchto predmetov. Podľa jeho slov je však väčšina nepoužiteľná.

David Olson (33) z Michiganu búral 1. júla zadné schody svojho domu, keď zbadal čiernu guľu zakopanú v piesku. "Tak nejak som predpokladal, že tam môže byť aj pár ďalších," prezradil. Čím ďalej kopal, tým viac gúľ nachádzal. Nakoniec ich bolo 160. 

VIDEO Manželia prerábali dom, ktorý si kúpili: Desivý objav pod vrstvou tapiet

Olson kontaktoval spoločnosť Brunswick Bowling Products, výrobcu gúľ, a spýtal sa, či môžu byť toxické. Po skontrolovaní sériových čísel na guliach sa zistilo, že boli vyrobené v 50. rokoch minulého storočia. Firma zároveň potvrdila, že sú bezpečné a je možné ich zlikvidovať. Aj keď to môže znieť ako splnený sen každého milovníka bowlingu, David uviedol, že ich nemožno používať. Mnohé z nich sú totiž v zlom stave a v každej z nich sú vyrezané dve špirálové drážky. 

Pokiaľ ide o ich pôvod, v meste Muskegon v štáte Michigan býval kedysi závod pre výrobu bowlingových gúľ a iných pomôcok. Niektorí bývalí zamestnanci fabriky Davida kontaktovali prostredníctvom jeho príspevku na Facebooku a povedali mu, že si zvykli brať zošrotované bowlingové gule, ktoré slúžili ako lacnejšia alternatíva k štrku alebo piesku. Olson plánuje použiť gule ako lem na terénnu úpravu svojho pozemku alebo na výrobu sôch. Osem gúľ okrem toho venoval neďalekému kostolu. Niektoré daruje aj svojmu nevlastnému otcovi, ktorý ich plánuje použiť ako nohy nábytku na mieru.

Viac o téme: RenováciaObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu