Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slávneho Čecha zabil KORONAVÍRUS: V umelom spánku bol 13 dní!

Jaromír Joo Zobraziť galériu (6)
Jaromír Joo (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Cirkusantský svet je v slzách! Legendárny principál, artista a zabávač Jaromír Joo (†65) je mŕtvy. V sobotu prehral svoj boj s ochorením COVID-19.

Principál a zabávač bol veĺmi obľúbený. A tak nečudo, že mnohých zarmútilo, keď sa na oficiálnej stránke jeho cirkusu objavili správy o tom, že zomrel. „S bolesťou v srdci za celú rodinu Joo oznamujeme, že dňa 20.2. zomrela legenda cirkusového sveta, veľký milovník zvierat, showman a principál Jaromír Joo. Manžel, otec, dedko a brat bude navždy žiť ďalej v našich srdciach. Nikdy na teba nezabudneme,” znie smutný oznam na Facebooku. 

„Odišiel naveky po veľkom boji. Tak, ako mu to bolo vlastné,” uviedol zarmútený syn Patrik. „Otec bol 13 dní v umelom spánku. Ochorenie napokon postihlo aj ostatné orgány, hlavne pľúca. Lekári robili, čo mohli a som im za to veľmi vďačný,” povedal pre web TN.cz. 

Okrem rodiny a fanúšikov trúchlia aj kolegovia. Za všetko hovoria slová Sharon Berousek z inej slávnej cirkusantskej rodiny. „Odletel si na svoju nekonečnú dovolenku. Tvoj úsmev a šarm nám budu chýbať. Bol si žijúca legenda, žiarivá hviezda všade, kde si prišiel. Teraz žiariš tam hore. Vždy budeš v našich srdciach,” znie v jej odkaze na rozlúčku. 

Jaromír Joo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Jaromír Joo sa už od detstva zdržiaval v cirkusovej manéži, kde trénoval zvlášť žonglovanie a povrazolezectvo. Ako artista sa mu venoval dlhé roky. Účinkoval v mnohých televíznych reláciách a programoch. Spolupracoval napríklad s Waldemarom Matuškom, Bolkom Polívkom, či Karlom Šípom. V roku 1996 nadviazal na rodinnú tradíciu a založil Cirkus Jo-Joo. Svoju prácu zasvätil tréningu zvierat, zvlášť šeliem a svojím trpezlivým prístupom bol priam unikátny. Talentovaný umelec precestoval všetky kontinenty a na konte má viacero svetových rekordov. 

Jaromír Joo na prechádzke so svojím domácim miláčikom.
Zobraziť galériu (6)
Jaromír Joo na prechádzke so svojím domácim miláčikom.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Jaromír Joo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu