Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tragédia v Rusku: Zrútila sa výrobná hala, zahynuli najmenej traja ľudia

Zrútenie výrobnej haly si vyžiadalo životy troch ľudí Zobraziť galériu (2)
Zrútenie výrobnej haly si vyžiadalo životy troch ľudí (Zdroj: SITA/Ministry of Emergency Situations press service via AP)

NORIĽSK - Najmenej traja ľudia zahynuli a niekoľko ďalších previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice po tom, ako sa v sobotu zrútila výrobná hala závodu na spracovanie niklu v meste Noriľsk v ruskej arktickej oblasti. Informovala o tom agentúra DPA.

Záchranári prehľadávali trosky zrútenej budovy a pátrali po nezvestných niekoľko hodín, pričom teploty sa pohybovali okolo mínus 40 stupňov Celzia. Bezprostredne nebolo známe, čo tragédiu spôsobilo. Regionálna pobočka Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkom) začala vo veci vyšetrovanie pre podozrenia z porušenia bezpečnostných predpisov.

Tragédia v Rusku: Zrútila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Ministry of Emergency Situations press service via AP)

V zrútenej hale sa v čase nešťastia nachádzalo osem osôb, päť z nich hospitalizovali vo vážnom stave, píše agentúra TASS. Spoločnosť Nornickel, ktorá závod vlastní, patrí k najväčším svetovým producentom neželezných a drahých kovov. Nedávno jej ruský súd udelil pokutu (v prepočte) takmer dve miliardy dolárov po tom, čo z nádrže v Noriľsku uniklo viac ako 21.000 ton dieselového oleja. Únik oleja spôsobil rozsiahle škody na životnom prostredí.

Viac o téme: HalaZrútenieRuskoNoriľsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu