Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrôza na svahu v Česku: Zábava sa skončila tragédiou, žena (†45) sa zabila pri jazde na boboch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Malo ísť o radostnú zábavu na boboch. Lenže šantenie na svahu v Česku v Malé Morávce sa skončilo tragédiou. Žena po zrážke prišla o život.

Žena sa veľkou rýchlosťou spustila z kopca Kopřivná a narazila do saní, ktoré navyše ťahal skúter. Po prudkom náraze zostala nehybne ležať, píše Blesk.cz. Na pomoc jej prišli členovia horskej služby a neskôr aj zdravotníci.

S hlubokým pohnutím oznamujeme všem milovníkům hor, že dnes v podvečer došlo pod turnikety našeho lyžařského vleku k...

Uverejnil používateľ Kopřivná Resort Nedeľa 31. januára 2021

"Postihnutej intubovali dýchacie cesty a záchranári ju pripojili k prístrojom riadenej ventilácii, použili tiež prístroj na vykonávanie nepriamej masáže srdca. Napriek všetkým snahám bola resuscitácia neúspešná a zasahujúci lekár musel konštatovať smrť," uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

Napriek výstrahám niekoľkých svedkov sa rútila zo svahu na umelohmotnom tanieri. Ten však nemá brzdy. Je možné, že varovaniam svedkov nerozumela, lebo bola cudzinka.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Bohužiaľ porušila, čo mohla. Vo veľkej rýchlosti a bez brzdenia narazila do saní, ktoré boli pripojené za skútrom. Ten pritom stál až za turniketom u výdajného okienka bistra," uviedol vedúci skiareálu Kopřivná Libor Petrů.

Nebola to jediná takáto nehoda v Česku

V Orlických horách v skiareáli Dolní Morava sa tiež odohrala nebezpečná situácia. Úraz tu utrpelo ďalšie dievča, pre ktoré musel letieť vrtuľník. Dievča narazilo na boboch do odstaveného skútru.

"Išlo o sedemnásťročnú slečnu, ktorá si podľa mojich informácií spôsobila poranenia na boboch. Jej stav bol taký, že po ošetrení mohla byť odovzdaná do starostlivosti pozemnej posádke, ktorá ju transportovala na ďalšie ošetrenie," povedal pre Blesk.cz hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Královohradeckého kraja Ivo Novák.

Viac o téme: SmrťZrážkaBobySaneTragická nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu