Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dvoch obvinených v kauze Fatima budú stíhať väzobne

 Dvoch obvinených v kauze trenčianskeho baru Fatima budú stíhať väzobne
Dvoch obvinených v kauze trenčianskeho baru Fatima budú stíhať väzobne (Zdroj: TASR)

TRNAVA - Dvoch obvinených v kauze trenčianskeho baru Fatima Milana Ž. a Petra V. budú stíhať väzobne. Obvinenú Annu Ž. súd ponechal na slobode. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová s tým, že uznesenie súdu je právoplatné.

Senát krajského súdu zrušil uznesenie Okresného súdu Trenčín, ktorý pôvodne nechal všetkých troch obvinených na slobode, v celom rozsahu. "Sám vo veci rozhodol tak, že obvineného Petra V. vzal do väzby z dôvodu takzvanej útekovej a kolúznej väzby, a obvineného Milana Ž. z dôvodu takzvanej kolúznej väzby," uviedla Kondákorová.

Ako doplnila, pri zistení dôvodov kolúznej väzby u obvinenej Anny Ž. nahradil väzbu prijatím písomného sľubu obvinenej a dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvinenou, a ponechal ju na slobode. Peter V. je svat bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Tá je v prípade tiež obvinená, vo väzbe je už v súvislosti s obvinením z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka.

V kauze Fatima polícia obvinila celkovo päť ľudí, okrem spomínaných aj doterajšieho svedka v kauze Michala V. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Polícia v súvislosti s kauzou zadržala aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera. Obvinenie mu nevzniesli.

Viac o téme: VäzbaKauzaStíhanieSúd Fatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu