Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia štátneho tajomníka Dolinaya (†38): V nehode bol veľmi pravdepodobne nevinne!

Štátny tajomník Dolinay (†38) zahynul na ceste medzi Komárnou a Ižou. Zobraziť galériu (4)
Štátny tajomník Dolinay (†38) zahynul na ceste medzi Komárnou a Ižou. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru, culture.gov.sk)

KOMÁRNO - Tragická dopravná nehoda pri Komárne, pri ktorej včera zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay (†38) otriasla celým Slovenskom. Politici ťažko nesú Dolinayov večný odchod. Nehoda je o to viac tragickejšia, že za túto nešťastnú udalosť podľa prvotných informácií ani sám nemohol. Z najhoršieho sa ešte nedostala ani jeho manželka, ktorá je v nemocnici s vážnymi zraneniami.

O tragickom úmrtí Vladimíra Dolinaya na sociálnej sieti ako prvé informovalo samotné ministerstvo kultúry, pre ktoré štátny tajomník pracoval. "Ministerstvo kultúry SR dnes zasiahla mimoriadne smutná správa. Pri tragickej dopravnej nehode v poobedňajších hodinách zahynul štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay," stojí v stanovisku.


MIMORIADNE Pri dopravnej nehode zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay (†38)


Tragédia, ktorá poznačila rodinu

Dopravná nehoda sa stala počas soboty dopoludnia na ceste medzi Komárnom a obcou Iža. V dvoch autách, ktoré sa čelne zrazili. sa viezlo dokopy päť osôb, medzi nimi aj 38-ročný Dolinay, ktorý bol na mieste mŕtvy. Ostatné štyri osoby, vrátane Dolinayovej manželky, ktorá je vo vážnom stave v nemocnici a ich 2,5-ročného syna, utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. "Okolnosti sú v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie za trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

Tragédia štátneho tajomníka Dolinaya
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Dolinay vraj už nemal kam uhnúť

Podľa TV JOJ mal osudovú chybu urobiť práve 33-ročný vodič oprotiidúceho auta. Ten sa na vozovke snažil vyhnúť zaparkovanému autu na ceste, a tak prešiel do protismeru. V ňom sa zrazil s autom Dolinayovcov, pričom štátny tajomník už nemal kam uhnúť. Obidve auta skončili po náraze mimo vozovky. Manželka Dolinaya utrpela vážne zranenia, ich malý syn menej vážne.

Tragédia štátneho tajomníka Dolinaya
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Dolinay po príchode záchranných zložiek už nejavil známky života

"V jednom vozidle boli zakliesnené dve osoby, jednu sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia, ktorá nejavila známky života. Druhú osobu sme spolu s posádkou RZP vyložili na nosítka, ktorá bola odvezená vrtuľníkom do nemocnice v Nových Zámkoch," povedal pre televíziu člen hasičského zboru Michal Danek. "Vo vozidle sa nachádzalo ešte jedno dieťa, ktoré malo ľahšie zranenia," dodal hasič Danek. Vodič a aj spolujazdec Kie, ktorá sa dostala do protismeru, sa pri nehode zranili ľahšie.

Tragédia štátneho tajomníka Dolinaya
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)


Zdrvení politici neveria vlastným očiam: Smrť štátneho tajomníka ich zarmútila a posielajú odkazy do neba!


Vo funkcii bol sotva mesiac

Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Ľútosť nad odchodom Dolinaya už počas včerajška prejavili takmer všetci politici vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej, premiéra Igora Matoviča a šéfa parlamentu Borisa Kollára.

Viac o téme: NehodaVladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu