Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé reakcie na pikantnú komunikáciu Danka a Zsuzsovej! Opozícia žiada jeho odchod

Na telefonáty Andreja Danka a Aleny Zsuzsovej reagujú opozičníci Zobraziť galériu (7)
Na telefonáty Andreja Danka a Aleny Zsuzsovej reagujú opozičníci (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Internet bol dnes večer zahltený novými nahrávkami. Ide o predsedu parlamentu Andreja Danka, ktorý podľa všetkého volal s Alenou Zsuzsovou, ktorá figuruje v kauze vraždy Jána Kuciaka ako obžalovaná spolu s Marianom Kočnerom a ďalšími. Na tieto nahrávky už stihla zareagovať aj opozičná politická verejnosť. Z radov KDH sa dokonca ozývajú výzvy na odstúpenie.

Medzi prvými sa ozvali opozičné strany, ktoré odsudzujú zverejnené nahrávky. "Medializované nahrávky Andreja Danka a osoby obžalovanej z viacerých vrážd ukazujú okrem iného vzťah predsedu SNS k pravde. Keď sa vyjadroval k podozreniam z týchto kontaktov, vyhlásil, že „dotyčných ani nepozná“. Z komunikácie vyplýva, že Danko dotyčnú Alenu Zsuzsovú pozná a poznal, dokonca si minimálne dohadovali stretnutie," píše podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.


MIMORIADNE Danko čelí škandálu: Telefonáty so Zsuzsovou


"Andrej Danko sa ako predseda parlamentu mnohokrát oháňal slušnosťou a politickou zodpovednosťou. Dnes zverejnené informácie o kontaktoch s obžalovanou Kočnerovou volavkou stavajú Andreja Danka do podobnej pozície, v akej sa ocitol Martin Glváč, ktorý bol s touto osobou takisto v intenzívnom kontakte," pokračuje Remišová.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kľúčom je vysvetliť podozrenia

"Základný politický a verejný záujem vyžaduje, aby Andrej Danko vysvetlil podozrenia z kontaktov s osobou dnes obžalovanou z viacerých vrážd a Kočnerovou spojkou. Zároveň by sa mal verejnosti ospravedlniť za klamstvá a bezodkladne odstúpiť z pozície predsedu parlamentu," myslí si podpredsedníčka Za ľudí

"Takisto je otázkou na orgány činné v trestnom konaní, či pri takejto komunikácií neboli ohrozené aj záujmy a bezpečnosť štátu. Zverejnené nahrávky sú len ďalším dôkazom, že vládna koalícia SMER- SNS a MOST nebojovala proti mafii, naopak, jej čelní predstavitelia s mafiou komunikovali, stretávali sa či obchodovali. Takúto vládu si Slovensko nezaslúži a je najvyšší čas, aby prišla skutočná  zmena, ktorá Slovensko posunie dopredu," uzavrela.

Fico hovorí o protiústavnosti

Reakciu na video natočil aj šéf Smeru Robert Fico. "Toto je hrubý zásah do súkromia. Išlo o nevinný telefonát. Na tej nahrávke nie je nič. Slovenská opozícia je schopná všeličoho. Možno o pár týždňov si nájdete aj vy v telefóne SMSku, ktorá bude hovoriť niečo o vašom súkromí," hovorí Fico vo videu, v ktorom sa zastal Andreja Danka a doplnil, že v nahrávke nie sú dôkazy o akejkoľvek trestnej činnosti.

Trápenie nad kariérou Andreja Danka

V PS/Spolu si myslia, že ide o poslednú bodku za vládnutím Andreja Danka. "Telefonáty so Zsuzsovou by mali raz a navždy ukončiť trápenie Slovenska s politickou kariérou Andreja Danka. Odvoláva diskusie, nechodí medzi ľudí a na poslednej schôdzi parlamentu vznikali otázniky, v akom je stave. On to už sám vzdáva. Rezignovaný, zdiskreditovaný a skorumpovaný je však nielen Andrej Danko, ale aj všetky ministerstvá, ktoré 4 roky viedla SNS: školstvo, obrana a pôdohospodárstvo. Slovensko môže byť férové a hrdé. Keď ľudia ako Danko skončia v politike," píšu z mimoparlamentnej koalície PS/Spolu.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Z opozičných radov sa ozval aj predseda OKS a člen klubu SaS Ondrej Dostál, ktorý viac-menej len citoval pasáže z rozhovoru Danka a Zsuzsovej.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Ondrej Dostál)

A to som si kvôli nemu aj hlavu oholil

Vtipnejšie zareagoval predseda PS/Spolu Michal Truban, ktorý v statuse narážal na Dankov výrok o tom, že Truban si holí hlavu, aby mu nezistili prítomnosť drog v tele. "Už viem prečo Danko zrušil našu spoločnú diskusiu. A to som si kvôli nemu aj hlavu oholil. Schováva sa, lebo sa potvrdilo, že si intímne volával so Zsuzsovou," píše Truban v statuse.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Michal Truban)

Citáciou z telefonátu a svojským komentárom reagoval na sociálnej sieti aj predseda OĽaNO Igor Matovič.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

KDH vyzýva na Dankov odchod

Predseda KDH sa zas v reakčnom statuse pýta, či nenastal čas voliť politikov. "A pochodu Hrdí na rodinu 2019 sa zúčastnili Andrej Danko a Boris Kollár," spomenul Hlina v úvode.

Prvé reakcie na pikantnú
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

"V súvislosti so zverejnením telefonátu Andreja Danka s Alenou Zs. ho KDH vyzýva, aby okamžite odstúpil z funkcie predsedu NR SR," uviedol v utorok hovorca kresťanských demokratov Stanislav Župa.

Viac o téme: ReakcieAndrej DankoMichal TrubanVeronika RemišováAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu