Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NAKA zasahovala v Hlohovci: Zadržaní muži idú do väzby, medzi nimi aj známy advokát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal dnes do väzby dvoch mužov, ktorých Národná kriminálna agentúra zadržala v Hlohovci v utorok 26. novembra v súvislosti s podvodným prevodom nehnuteľností na viacero osôb.

Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu pre 36-ročného advokáta Andreja Kučeru a jeho kamaráta 39-ročného Miroslava Farkaša z dôvodov, že by mohli ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Verdikt súdu nie je právoplatný, obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Sťažnosť podal i prokurátor, pretože súd neakceptoval celý jeho návrh na väzbu. Uviedla to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Zločinecká skupina spáchala zločin vydierania v súvislosti s podvodným prevodom nehnuteľností na viacero osôb. Advokát údajne vystavoval podvodné zmluvy tak, aby ľudia s finančnými ťažkosťami prišli o byty. Ľudia sa nechali nachytať cez inzeráty. Podľa polície podvodníci mali protiprávnu činnosť vykonávať od roku 2013. "Mozgom“ podvodu bol advokát.

Polícia zadržala sedem osôb, prokurátor podal návrh na väzbu advokáta a jeho kamaráta. Ostatní sú stíhaní na slobode za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, za vydieranie a podvod.

Viac o téme: NAKAAndrej KučeraMiroslav Farkaš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu