Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Scéna ako z hororu: Údržbárska plošina s troma mužmi padala z výšky päťdesiat metrov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

KASSEL – Z rozhlasového vysielača v nemeckom severnom Hesensku sa v utorok zrútila závesná údržbová plošina z výšky asi 50 metrov. O život prišli traja pracovníci údržby. Príčina nehody stále nie je jasná.

Podľa nemeckej polície pád údržbovej plošiny na veži rozhlasového vysielača v severnom Hesensku zabil troch mužov, mŕtvi sú údajne zamestnanci berlínskej spoločnosti. Podľa počiatočných zistení plošina spadla v utorok ráno z vysielača „Hoher Meissner“ z výšky necelých 50 metrov. Príčina je stále nejasná. Vyšetrovanie prevzal Úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci Regionálnej rady Kassel. Miesto nehody bolo uzavreté a záchranári sa postarali aj o šokovaných svedkov nehody.

„Hoher Meissner“ je dôležitým vysielacím miestom Hessischer Rundfunk (Hesenského rozhlasu). Podľa verejnoprávneho vysielateľa bola údržbárskymi prácami poveraná istá firma. Koncom augusta Hessischer Rundfunk oznámil, že na vysielači „Hoher Meissner“ bude namontovaná nová anténa. Práce by mali trvať do konca septembra. Či s tým nehoda nejako súvisí, je však nejasné.

Predstavitelia rozhlasu sú hlboko otrasení nešťastím. „So zdesením sme dostali správu o úmrtí troch pracovníkov na vysielači HoherMeissner,“ uverejnili správu na Twitteri. „Sme v myšlienkach s pozostalými. Naši kolegovia sú na ceste ku katastrofe. Hneď, ako budeme mať viac informácií, zverejníme ich.“ 

Scéna ako z hororu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Zoznam s.r.o.)

Hoher Meissner je nízke pohorie, ktoré sa nachádza asi 30 kilometrov juhovýchodne od Kasselu v okrese Werra-Meissner-Kreis. Vysielač, ktorý pozostáva z niekoľkých stožiarov, uviedol do prevádzky v roku 1955 Hessischer Rundfunk.

 

Viac o téme: PádSmrťPlošinaVysielačHessensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu