Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známa Češka nenávidela sex: V puberte bola surovo znásilnená vojakmi!

Květa Fialová Zobraziť galériu (8)
Květa Fialová (Zdroj: CT)

PRAHA - Bolestná trauma ju prenasledovala celý život! Česká herečka Květa Fialová (†88) nikdy nešetrila úsmevmi. V živote talentovanej umelkyne to však nie vždy bolo ružové. Jej nepochybne najhoršou spomienkou bolo znásilnenie, ku ktorému došlo, keď bola tínedžerkou.

Květa Fialová sa narodila 1. septembra 1929 v obci Veľké Dravce, neďaleko Lučenca. Jej otec bol pilot, mama výtvarníčka a sochárka. V roku 1938 sa rodina presťahovla do susednej Českej republiky.  

Na obdbie dospievania nemala Květa pekné spomienky. Keď mala 15 rokov, bola znásilnená dvoma ruskými vojakmi. Podľa jej slov mala k hlave priloženú zbraň a dali jej na výber - buď sa im poddá alebo zomrie. Išlo o jej prvú sexuálnu skúsenosť, ktorou bola navždy poznačená. Bála sa mužov a nenávidela sex. Avšak po láske túžila...

 Květa vyštudovala brniansku JAMU. Stvárnila množstvo divadelných postáv a hrala vo viac ako 120 filmoch, inscenáciách a seriáloch. Spomenúť možno počiny Limonadový Joe aneb Koňská opera, Adéla ještě nevečeřela, Byl jednou jeden polda, Báječná léta pod psa, Účastníci zájezdu a iné. 

Květa Fialová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Svojho času bola Fialová považovaná za českú Elizabeth Taylor. Právom. Bola rovnako talentovaná a krásna. Avšak k milostným vzťahom pristupovali tieto herečky dosť odlišne. Květa bola vydatá dvakrát. Prvýkrát už ako 21-ročná. Toto manželstvo však dlho nevydržalo. Zrejme aj preto, že herečka odmietala intímnosti. 

Květa Fialová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FS Barrandov)

V roku 1959 sa herečka vydala druhýkrát. A to za režiséra Pavla Hášu, ktorému porodila dcéru Zuzanu.

Uznávaná herečka zomrela 26. septembra 2017. V posledných rokoch života ju trápili zdravotné problémy. Mala vážne problémy so srdcom a začal tiež trpieť Alzheimerovou chorobou. 

Květa Fialová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: falcon)

Viac o téme: Květa Fialová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu