Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Otec našiel v lese fľašu s odkazom v ruštine: 50-ročná správa, toto sa v nej písalo!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Tyler Ivanoff)

ELIM - Správa z čias Sovietskeho zväzu, ktorú jej autor vložil do sklenenej fľaše, sa po päťdesiatich rokoch vyplavila z mora. Nálezca musel prekonať problém s jazykovou bariérou, aby sa mu podarilo rozlúštiť, čo je v odkaze napísané. Pomoc hľadal prostredníctvom Facebooku.

Bývalý tréner basketbalového tímu z Aljašky Tyler Ivanoff uverejnil na Facebooku prosbu o pomoc pri preklade listu skrytého vo fľaši. Tú našiel pri hľadaní dreva na založenie malého ohňa severne od Beringovho prielivu, kde bol na krátkej plavbe so svojimi deťmi. List pochádza z 20. júna 1969. Ivanoffovi sa ozvalo množstvo užívateľov, ktorí mu pomohli list preložiť. Píše sa v ňom: "Úprimne ťa zdravím. Ktokoľvek nájde túto fľašu, žiadame vás, aby ste o nej povedali celej posádke Sulaka v meste Vladivostok." 

FOTO Otec našiel v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Tyler Ivanoff)

Námorné údaje uvádzajú tri vyradené rybárske flotily "Sulaky", ktoré boli postavené v rokoch 1964, 1966 a 1969. "Prajeme vám veľa zdravia, veľa rokov života a šťastnú plavbu," píše sa ďalej v liste. Mnohí na Facebooku navrhli, aby Ivanoff vypátral autora listu. Tejto úlohy sa ale vzdal a odkázal užívateľom na sociálnej sieti, že tak môžu pokojne urobiť sami, keď budú chcieť. 

Viac o téme: Odkaz vo fľašiSovietsky zväz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu