Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Škandalózny bilbord v Košiciach: FOTO MS v hokeji sa ledva začali a už máme celosvetovú hanbu!

Provokatívny billboard pri košickom letisku. Zobraziť galériu (2)
Provokatívny billboard pri košickom letisku. (Zdroj: FB/Zomri)

KOŠICE - Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa ešte ani poriadne nezačali a už je tu celosvetová hanba. V metropole východu, kde prichádzajú fanúšikovia z celého sveta, sa objavil škandalózny bilbord. Určite zaskočí aj vás!

Kontroverzný pútač, na ktorom, je slovenská vlajka zviazaná s ruskou a nápis "We are Slaws not untermenschen", čo v preklade znamená "Sme Slovania, nie ‚podľudia’", hokejistov šokoval. Tí prileteli do Košíc včera. „Bilbord na výjazde z košického letiska, na ktoré prileteli Nemci a Američania,“ okomentovala snímku od fanúšika satirická stránka Zomri.

Výraz "untermenschen" bol totiž používaný nacistickými nemeckými ideológiami ako pomenovanie pre "nižšie postavené osoby" a vzťahoval sa najmä na Rómov a Židov.

Na snímke provokatívny billboard pri košickom letisku.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke provokatívny billboard pri košickom letisku.  (Zdroj: FB/Zomri)

Z reakcie reklamnej agentúry Bigmedia, ktorá má reklamnú plochu v prenájme, vyplýva, že provokatívny bilbord pri košickom letisku bol umiestnený úmyselne. „Plocha bola prelepená na bielo, teda foto, ktoré ste poslali (zdroj Zomri) už nie je aktuálne,“ potvrdil pre Startitup zástupca obchodného riaditeľa Ivan Akimov.

Dovedna na snímku na Facebooku zareagovalo takmer 2,5-tisíc ľudí. Jedni bilbord ostro kritizujú, druhým sa celkom páči, pretože zrejme nepochopili, aké posolstvo o podradenosti rás nesie. Našli sa aj takí, ktorí si všimli, že slovo "slaws", ktoré v preklade znamená Slovania, sa v angličtine píše s "v" a nie "w". V takomto prípade znamená označenie pre kapustový šalát.

 

Viac o téme: KošiceBillboard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu