Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Temná minulosť slávneho herca: Preboha, veď ho zatkli aspoň 8-krát!

Dwayne Johnson Zobraziť galériu (6)
Dwayne Johnson (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Dnes je z neho jeden z najsexi a najlepšie platených hercov. Kedysi sa však Dwayne Johnson (47) pod prezývkou The Rock preslávil ako jeden z najobľúbenejších wrestlerov. A ešte predtým viedol život, počas ktorého dosť často skončil v rukách policajtov.

Dwayne Johnson sa narodil 2. mája 1972. Najprv sa pokúšal o športovú kariéru v rámci Amerického futbalu, no keď to nevyšlo, začal trénovať wrestling. Tomu sa venoval aj jeho otec a tiež starý otec. 

V ringu vystupoval pod menom The Rock a patril k najobľúbenejším wrestlerom, svojou charizmou si vybojoval popularitu a šou s jeho účasťou patrili k najsledovanejším. Prvý titul vyhral v roku 1998. 

Temná minulosť slávneho herca:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal pictures)

Na prelome storočí sa paralelne rozhodol budovať si aj hereckú kariéru. Tú wrestlingovú ukončil v roku 2004, no ešte sa k nej nakrátko vrátil v rokoch 2011 až 2016. Objavil sa napríklad vo filme Múmia sa vracia, prvú hlavnú úlohu mal v snímke Kráľ Škorpión. Postupne sa stal vyhľadávaným a dobre zarábajúcim hercom, ocitol sa už aj na čele rebríčku tých najlepšie platených. 

Hral vo filmoch ako Dostaňte agenta Smarta, Hercules, San Andreas, Rampage, The Suicide Squad, Jumanji a od piatej časti je súčasťou série Rýchlo a zbesilo.

Temná minulosť slávneho herca:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal pictures)

Asi málokto však vie, že zamlada bol Dwayne naozajstný kriminálnik. Ako 14-ročný sa stal členom gangu, ktorý sa na Havaji zameral na okrádanie turistov. Išli najmä po značkovom oblečení a šperkoch. „V štrnástich som začal trénovať a v štrnástich som tiež začal byť zatýkaný – za bitky, kradnutie, za všetky druhy hlúpostí, ktoré som nemal robiť,” prezradil kedysi herec. Ako dodal, do svojej sedemnástky bol zatknutý osem alebo deväťkrát. 

Dwayne Johnson
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell)

Viac o téme: Dwayne Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu