Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžer (†19) sa vracal v noci domov za priateľkou, zaklopal na nesprávne dvere

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Omarian Banks)

ATLANTA - Mladík išiel za svojou priateľkou, no bola už noc a on omylom zaklopal na iné dvere. Ako sa neskôr ukázalo, stálo ho to život. Muž, ktorý v byte býval, si to zrejme zle vysvetlil a zareagoval viac než prehnane. Slovný konflikt riešil zbraňou a pripravil o život mladého človeka, ktorý mal celý život pred sebou.

Devätnásťročný Omarian Banks sa nedávno nasťahoval so svojou priateľkou Zsakeriou Mathisovou do apartmánového komplexu v meste Atlanta v americkom štáte Georgia. Predminulý piatok krátko po polnoci sa vracal domov. Pred príchodom ešte stihol zavolať Zsakerii cez aplikáciu FaceTime.

Taxikár ho vyhodil pri zlom vchode, čo si ale mladík nevšimol, pretože ešte dobre nepoznal okolie. Zaklopal na dvere bytu, o ktorom si myslel, že je ich. Nikto neotváral, tak odišiel preč, pričom sa cez mobil stále rozprával s priateľkou. Medzičasom vyšiel na balkón tridsaťdvaročný Darryl Bynes, ktorému patril byt a začal na Banksa kričať. Po krátkej konfrontácii na neho vytiahol zbraň a strelil ho niekoľkokrát do krku. 

Tínedžer (†19) sa vracal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Omarian Banks)

Mathisová počula v priamom prenose, ako sa všetko odohralo. "Zavolal mi a povedal, že už je tu, aby som mu otvorila dvere. Ale on tu nebol. Potom som počula nejaké nejasné hlasy a streľbu. Nakoniec len povedal "prepáč, som pri nesprávnych dverách"," opísala desivé chvíle. Dievčina vybehla z bytu na parkovisko, kde našla Omariana ležať na zemi. Krátko nato zomrel. 

Tínedžer (†19) sa vracal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Omarian Banks)

Polícia Bynesa ešte v ten deň zatkla a obvinila z vraždy. Momentálne sa nachádza vo väzbe bez možnosti prepustenia na kauciu. Rodina mladého Omariana sa z jeho smrti doteraz nevie spamätať. "Môj syn bol len zmätený. Len zaklopal na zlé dvere, to je všetko. Prosil o svoj život, prečo ho musel zabiť?" pýta sa jeho matka Lisa Johnsonová. 

Viac o téme: TragédiaStreľbaFatálny omyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu