Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Milovník jedla a skvelý človek: FOTO Dojímavé slová o Martinovi, ktorý zahynul pri leteckej tragédii

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: CK BUBO )

BRATISLAVA - Obrovská tragédia, ktorá sa stala v nedeľu ráno, zasiahla celé Slovensko. Na palube havarovaného lietadla sedeli aj štyria Slováci - manželka a dve deti poslanca Antona Hrnka a pracovníčka neziskovej organizácie Dobrá novina Danica Olexová. Martin Hrnko pracoval v cestovnej kancelárii Bubo a bol milovníkom cestovania, prírody a dobrého jedla. Podľa reakcií bol aj veľmi obľúbeným sprievodcom.

Vášnivý a skúsený cestovateľ, večne usmiaty, milovník jedla, prírody a zvierat. Toto je len zlomok toho, ako si na Martina Hrnka spomínajú kolegovia, kamaráti, ale aj ľudia, ktorých sprevádzal po exotických krajinách. 

FOTO Letecká tragédia otriasla Slovenskom: Príbehy Slovákov, ktorí zahynuli, záhadný manéver

Martin Hrnko, syn poslanca Antona Hrnka, robil v cestovnej kancelárii Bubo, ktorá sa zameriava prevažne na exotické krajiny. V lietadle smrti, v ktorom zomrelo 157 ľudí, sedel aj so svojou sestrou Michalou a mamou Blankou. Jeho sestra mala koncom februára narodeniny a Martin si po troch mesiacoch strávených v Južnej Afrike chcel užiť niekoľko dní dovolenky so svojou rodinou. Vybral sa za kmeňom Samburu v Keni. Tam však už nedorazili. Lietadlo, v ktorom sedeli, sa zrútilo len 6 minút po štarte.

316 dní na cestách

Správa o strašnej tragédii zasiahla aj Martinových kolegov. Tí naňho spomínajú s láskou a ako na jedného z najlepších sprievodcov kancelárie. "Martin pracoval v BUBO 5 rokov a za ten čas sa vypracoval. Vyrástol z neho pekný a múdry človek. V roku 2018 absolvoval 74 letov, strávil vo vzduchu 295 hodín a preletel 201 348 kilometrov. Na cestách strávil 316 dní," napísal Ľuboš Fellner z BUBO. 

Martinova smrť zasiahla aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Martinova smrť zasiahla aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa Georga Ondrejčíka bol Martin zase rozvážny a rozhľadený. "Dalo sa s ním diskutovať o hocičom a viem, že dokonale ovládal umenie asertivity. Vedel, kedy taktne mlčať a len sa pousmiať a kedy neustúpiť a vecne argumentovať," opísal Ondrejíček.

Kolegovia z cestovnej kancelárie na jeho počesť ešte v nedeľu založili Memoriál Martina Hrnka. "Chceme vzdať Martinovi hold oficiálne. BUBO zároveň vyčlení na tento memoriál financie a venuje každému sprievodcovi, ktorý sa Martinovi vyrovná, navyše priemerný mesačný plat Slovenska," píše sa na stránke.

Kolegovia smútia za Martinom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: BUBO)

Obľúbený aj medzi zákazníkmi

Za Martinom nesmútia len jeho najbližší, kamaráti a kolegovia, ale aj ľudia, ktorých sprevádzal. "Tragédia, sprevádzal ma Kanadou, bol úžasný sprievodca, úprimnú sústrasť," napísala Mirka. Na sociálnej sieti na stránke Bubo stále pribúdajú komentáre ľudí, ktorých Martin sprevádzal. 

Martin Hrnko bol obľúbený
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/BUBO)

"Martin bol mojím sprievodcom počas môjho zájazdu v Tibete v roku 2015, tesne po zemetrasení v Nepále. Správny chlap, neustále pozitívne naladený a sršiaci vedomosťami," pridal sa Dušan.

"Spoznali sme Martina počas pobytu v Južnej Afrike, výnimočný, usmievavý, optimistický. Úprimnú sústrasť celej rodine," pridala sa Eva.

Viac o téme: Letecká katastrofaAndrej HrnkoMartin Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu