Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Škandál v Mlynici: Riaditeľka škôlky Katarína strážila deti s takmer dvomi promile

Riaditeľka Katarína si svojím konaním poriadne zavarila.
Riaditeľka Katarína si svojím konaním poriadne zavarila. (Zdroj: Facebook/K.K.)

MLYNICA - Konanie riaditeľky materskej školy v Mlynici vrhá na malebnú obec pod Tatrami zlé svetlo. Katarínu (52) totiž v piatok popoludní prichytili v práci v poriadne podguráženom stave. A nie hocikto, posvietil si na ňu rovno starosta obce, ktorého upozornil anonym. Riaditeľku jej prešľap vyjde poriadne draho. Okrem trestu od sudcu však podľa všetkého utrpela najmä jej povesť.

Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, sudca trestným rozkazom uznal obvinenú za vinnú z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Riaditeľka Katarína, ktorá na poste pôsobila dlhodobo, nafúkala na konci týždňa v práci takmer 1,7 promile. V tom čase mala podľa prešovskej policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej na starosť 18 detí vo veku od dvoch do šiestich rokov. 

Anonymný telefonát

Starosta obce Július Vachmanský priznal, že po profesijnej stránke neboli s riaditeľkou v minulosti problémy. "Inak by som zasiahol skôr," uviedol. Ako sa teda prevalilo, že Popradčanka si vypila? Spravodlivosť vzal do rúk anonym, ktorý telefonicky upozornil starostu.

"Zavolal mi anonym, že pani riaditeľka je opitá, tak som tam išiel v sprievode kolegyne, aby som mal svedka," opísal J. Vachmanský. Keďže jeho alkohol tester preukázal, že Katarína si vypila, ihneď volal políciu. "Pre obec je to zlé, má preto veľa problémov. Nemalo sa to stať," uzavrel starosta, ktorý však upozornil, že sám o treste pre Katarínu ešte nevie.

Otrasný prípad v Popradskom okrese: Učiteľka v škôlke nafúkala skoro 1,7 promile

Podľa Petrufovej sudca uložil riaditeľke peňažný trest vo výmere 300 eur. "Pre prípad úmyselného zmarenia výkonu peňažného trestu uložil obvinenej náhradný trest odňatia slobody vo výmere 2 mesiacov," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že obvinenej bol zároveň uložený trest zákazu činnosti spojený s výkonom výchovno-vzdelávacej činnosti orientovanej pre predprimárne vzdelávanie na  dobu 2  rokov. Trestný rozkaz Okresného súdu Poprad je podľa Petrufovej právoplatný. Najviac však po skutku pravdepodobne utrpela Katarínina povesť. 

Viac o téme: AlkoholŠkôlkaRiaditeľkaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu