Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jednoducho nepoučiteľní: Dvaja muži sadli za volant napriek doživotnému zákazu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHALOVCE - Podguráženého šoféra s doživotným zákazom jazdiť chytili policajti vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 30-ročný vodič Felicie ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a tak ho hliadka zastavila.

Muž sa počas kontroly dal na útek, no mal smolu. Policajti ho zadržali a následne zistili, že v roku 2017 dostal zákaz jazdiť na doživotie. Pri dychovej skúške mu navyše namerali takmer pol promile. Obvinili ho z marenia výkonu úradného rozhodnutia, hrozí mu až dvojročný trest.

Šoféroval s doživotným zákazom a odmietol fúkať

Policajti chytili šoféra, ktorý mal doživotný zákaz jazdiť. Prekročil rýchlosť a odmietol dychovú skúšku aj lekárske vyšetrenie. V minulosti už bol súdený za alkohol za volantom a opitý spôsobil aj nehodu. Tridsaťdvaročného Krupinčana na aute Opel Combo zastavila hliadka medzi obcami Devičie a Hontianske Nemce. Na mieste, kde bola povolená rýchlosť 50 km/h, išiel rýchlosťou 77 km/h.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dychovú skúšku odmietol a odmietol aj vyšetrenie u lekára. Navyše jazdil napriek zákazu, v predchádzajúcich 24 mesiacoch už bol za takýto čin odsúdený. Muža obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. V stredu sudca okresného súdu rozhodol o jeho umiestnení do ústavu na výkon trestu.

Obvinený bol už v minulosti trikrát odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a za marenie výkonu úradného rozhodnutia a v roku 2016 mu bol uložený trest zákazu viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na doživotie. Dvakrát spôsobil aj dopravnú nehodu, v jednom prípade bol pod vplyvom alkoholu, v ďalšom sa odmietol podrobiť dychovej skúške.

Viac o téme: AlkoholŠoféri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu