Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Slovensko sužujú dopravné nehody: Havária sanitky, hromadné kolízie, dážď aj sneh

Dopravná nehoda sanitky pri Rožkovanoch. Zobraziť galériu (7)
Dopravná nehoda sanitky pri Rožkovanoch. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

SLOVENSKO - Na slovenských cestách hlásia jednu dopravnú nehodu za druhou, a záchranné zložky majú od skorých ranných hodín plné ruky práce. Viaceré z kolízií si totiž vyžiadali zranených. Hasiči informovali aj o vážnej havárii sanitky, ktorá sa zrazila s osobným autom a skončila mimo vozovky v poli. Situáciu komplikuje aj počasie.

Po štvrtej hodine došlo k dopravnej nehode pred Palárikovom - Číkovom v smere z Nových Zámkov. Podľa slov vodičov je úsek neprejazdný. Viaceré držania v dôsledku nehôd hlási dopravný servis Zelená vlna v hlavnom meste. 

Navyše stále úraduje vietor. Spadnutý strom hlásili aj na vjazde do Handlovej v smere zo Žiaru nad Hronom. Blokoval jeden jazdný pruh.

Vodiči sa poobede zdržali aj na starej seneckej za Bernolákovom v smere do Bratislavy. Dôvodom bola zrážka kamióna s autom. Za Bratislavou v smere do Senca došlo po pol tretej aj ku kolízii dvoch kamiónov. Informovala o tom Zelená vlna, zdržanie hlásili v pravom jazdnom pruhu.

Pretrhnutá palivová nádrž

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová pred 14. hodinou uviedla, že bratislavskí hasiči sú v pohotovosti aj pri ďalšej nehode kamióna. "Momentálne zasahujú pri dopravnej nehode jedného kamióna na zjazde z diaľnice D4 v smere na Brno. Pri zjazde z diaľnice došlo k šmyku a následnému skríženiu kamióna, na vozidle sa zároveň pretrhla jedna palivová nádrž," priblížila.

Skrížený kamión na diaľnici
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Vytečený obsah nádrže hasiči po príchode na miesto zasypali sorbentom. Na mieste zasahuje 11 hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky. Pri udalosti sa nikto nezranil. Zjazd z diaľnice je momentálne neprejazdný. 

Kolízia kamiónov

Dopravný servis Zelená vlna informoval krátko pred 13. hodinou o kolízii kamiónov v Tvrdošíne v smere na Trstenú. Dopravu tu riadia policajti.

Popadané stromy

Na cestách si treba dať pozor aj v súvislosti s nepriaznivým veterným počasím, keďže hasiči informovali o spadnutých stromoch na viacerých cestných komunikáciách. Stromy tiež poškodili niekoľko zaparkovaných vozidiel.

Nehoda v zákrute

Krátko pred obedom sa na dopravnom servise Zelená vlna objavila správa o hromadnej kolízii na vjazde do Veľkého Šariša z Prešova. Keďže sa nehoda stala v zákrute, treba zvýšiť opatrnosť.

Havária sanitky

Zrážka osobného auta a sanitky na ceste medzi obcami Rožkovany a Červenica si vyžiadala troch zranených, z toho jedno dieťa, informovali krátko po nehode hasiči. Ku kolízii došlo na štátnej ceste č. I/68 v katastri obce Rožkovany, okres Sabinov. "Pri nehode došlo k zrážke 1 osobného vozidla a sanitky ZZS, pričom sanitka po nehode skončila mimo vozovky v poli," objasnilo  Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti. Na mieste zasahovali záchranné zložky už pred 11. hodinou. 

Auto bolo po náraze so sanitkou totálne zdemolované.
Zobraziť galériu (7)
Auto bolo po náraze so sanitkou totálne zdemolované.  (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Polícia neskôr objasnila okolnosti nehody. "V smere na Červenicu viedla 35-ročná žena osobné auto Peugeot 206. Pred ňou išli ďalšie štyri vozidlá, ktoré začali brzdiť, nakoľko oproti išlo vozidlo záchrannej služby so zapnutými svetelnými a zvukovými výstražnými znameniami," informovali na sociálnej sieti. 

Dopravná nehoda sanitky pri
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Vodička taktiež brzdila, no dostala šmyk a prešla do protismeru. Okolo práve prechádzala sanitka. "Náraz obe vozidlá odhodil na pravé strany v smere jázd," uviedla polícia s tým, že pri dopravnej nehode došlo k zraneniu troch členov posádky záchrannej služby a vodičky. Mali utrpieť ľahké zranenia.

Polícia informácie o tom, že sa zranilo aj dieťa, nepotvrdila. Alkohol u vodičov nezistili. Celkové hmotné škody boli predbežne vyčíslené na 31 000.- €. Nehodu vyšetrujú prešovskí dopravní policajti. 

Pozor na prekážky

Dopravný servis RTVS Zelená vlna pred obedom upozornil, že pozor by si mali dať vodiči v Košiciach na R2 za Poľovom v smere do Šace. Do pravého pruhu totiž zasahoval spadnutý strom. V ľavom boli polámané konáre.

Na horách rátajte so snehom

Opatrnosť treba počas celého dňa i noci zvýšiť na horských priechodoch. Meteorológovia predpovedali snehové prehánky. Kašovitá vrstva sa vytvorila na horskom priechode Čertovica.

V pohotovosti od rána

V ranných hodinách hasiči informovali o vážnych dopravných nehodách pri Piešťanoch a Trenčíne. Úsek za Krakovanmi smerom na Trebatice bol ťažko prejazdný v oboch pruhoch. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, zrazili sa tu tri autá, jedno z nich skončilo mimo vozovky. Pri kolízii sa našťastie nikto nezranil. 

Hasiči v Trenčianskom samosprávnom kraji zasahovali pri dvoch dopravných nehodách, ktoré sa v stredu ráno stali v okrese Bánovce nad Bebravou a v Považskej Bystrici.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, v katastri obce Dolné Naštice v okrese Bánovce nad Bebravou sa ráno zrazili tri osobné motorové vozidlá. Pri nehode sa zranili tri osoby. Cesta II/592 bola prejazdná len v jednom jazdnom pruhu. 

„Ďalšia dopravná nehoda sa stala na ulici M. R. Štefánika v Považskej Bystrici. Okolo 7.30 hodiny sa tam zrazili dve osobné vozidlá a kamión. Zranenia utrpelo päť osôb, z nich jedno dieťa. Všetky zranené osoby sú v opatere zdravotníkov," doplnila Farkasová.

Hasiči v Žilinskom kraji absolvovali 11 výjazdov

Hasiči v Žilinskom kraji absolvovali v stredu v súvislosti s poveternostnou situáciou 11 výjazdov, prevažne v okresoch Žilina, Liptovský Mikuláš, Martin a Čadca. Informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Doplnil, že prevažne zasahovali pri popadaných stromoch a naklonených stĺpoch elektrického vedenia. "Najvážnejšou udalosťou bola vyvrátená strecha rodinného domu, ďalšou bol strom s priemerom 40 centimetrov opretý o rodinný dom," uviedol Kapusniak. "Zásahy boli zatiaľ bez zranenia. Vietor sa už síce upokojil, ale situáciu stále monitorujeme a sme pripravení na zásah," dodal riaditeľ KR HaZZ.

Správu budeme aktualizovať.

Boli ste svedkami dopravnej nehody alebo vám jazdu znepríjemnila prekážka na cestách? Fotografie, videá či informácie, nám môžete posielať na tipy@topky.sk.

Viac o téme: NehodySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu