Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Silný vietor zasiahol horný Zemplín: VIDEO Strhnuté strechy a popadané stromy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Roman Hanc)

DLHÉ KLČOVO/NIŽNÝ HRUŠOV – Obce na hornom Zemplíne v stredu zasiahol silný vietor. Okrem popadaných stromov museli riešiť aj strhnuté strechy či spadnutú časť domu. Na niektorých miestach odstraňovali následky nepriaznivého počasia aj vo štvrtok.

V obci Dlhé Klčovo vo Vranovskom okrese strhlo na kultúrnom dome časť strechy. "Škody zatiaľ vyčíslené nemáme, pretože až vo štvrtok sme sa tam dostali," uviedol jej starosta Andrej Kulik s tým, že v stredu tak pre silný vietor urobiť nemohli.

Silný vietor - Dlhé Klčovo
V prácach im pomáhali aj hasiči. Na jednej strane objektu strhlo podľa jeho slov časť lepenky. "Z tej zadnej strany kultúrneho domu, tak tam je taký kus 11 na osem metrov strhnutý celý plech, aj časť atiky je odvalená," uviedol s tým, že zabezpečili jej prekrytie.

Silný vietor zasiahol horný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

Spomenul, že v obci na jednom dome strhlo celú plochú strechu. Zabezpečili celty na jej prekrytie. "Na jednom dome, on je neobývaný, ale bola tam nová sedlová strecha, tak tú strhlo celkom aj s drevom, aj so všetkým, takže tam majú zrejme tú najväčšiu škodu," podotkol. Podľa jeho ďalších slov aj zamestnancom vznikla škoda na odstavených autách, a to pre strhnutú lepenku. "Možno do desiatich minút sa prehnala veterná smršť, ale potom stále fúkalo. Našťastie, nám tu nepršalo," skonštatoval.

Silný vietor zasiahol horný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

Ako informoval starosta obce Nižný Hrušov vo Vranovskom okrese, na budove základnej školy im vietor nadvihol strechu. "Vzhľadom na to, že sa aktuálne rekonštruuje, stavbári spolu s hasičmi ju ihneď opravili," vysvetlil s tým, že nedošlo k jej strhnutiu. Rovnako zareagovali aj pri rodinnom dome, kde strechu provizórne prichytili. Na jednom starom rodinnom dome sa zas prepadla strecha a spadol celý západný múr a časť južného múru. "Hasiči na ňom museli strhnúť komín, pretože ohrozoval susedov," priblížil. Podľa jeho ďalších slov odstraňovali v obci aj niekoľko popadaných stromov. K zraneniam nedošlo.

V súvislosti so zlým počasím absolvovali hasiči v Prešovskom kraji v priebehu stredy niekoľko výjazdov. Vo väčšine prípadov šlo o poškodené strechy a popadané stromy. Silný vietor spôsoboval na východe krajiny aj výpadky elektriny.

Viac o téme: Silný vietorHorný ZemplínDlhé Klčovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu