Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prvá spoveď exmanželky ruského oligarchu: Abramovičová prehovorila 11 rokov po rozvode

Bývalí manželia Abramovičovci Zobraziť galériu (3)
Bývalí manželia Abramovičovci (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA – Bývalá manželka ruského miliardára Romana Abramoviča po 11 rokoch od rozvodu konečne prehovorila. Irina priznala, že najviac pozornosti sa snaží venovať výchove ich piatich detí a oveľa príjemnejšie, než v Romanovej spoločnosti, sa cíti so svojimi priateľmi. Zároveň vyvrátila fámu, že s exmanželom žila tajný život v pozlátenej klietke.

Ruský miliardár Roman Abramovič v súčasnosti zastáva status 13. najbohatšieho muža Ruska. Svetový magazín o úspechu Forbes odhadol v roku 2013 jeho majetok na 10,3 miliardy dolárov.

Abramovič (51) bol s Irinou (51) ženatý v rokoch 1991 až 2007. Detaily z rozvodového konania, ktoré prebehlo v tichosti a bez škandálu, však nie sú verejnosti doposiaľ známe. „Pán a pani Abramovičovci sa rozviedli v Rusku po vzájomnej dohode,“ uviedol v tom čase hovorca majetného Rusa John Mann s tým, že bývalí manželia sa rozišli ako priatelia. Ani jeden o tom druhom totiž na verejnosti nikdy nepovedal krivé slovo. A ako píše ruský magazín Tatler, ak vôbec existuje dobrý rozvod, tak je to určite ten ich.

Na snímke z roku 2007 je Roman a Irina Abramovičovci.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke z roku 2007 je Roman a Irina Abramovičovci.  (Zdroj: SITA/AP)

Irinu, bývalým povolaním letušku, dlhší čas prenasledovali novinári z bulváru, aby im poskytla rozhovor. Nakoniec si vybrala ruský časopis Tatler. Svoje súkromie si však nadovšetko chráni, a preto bola v niektorých odpovediach zdržanlivá. Priznala, že 11 rokov po rozvode stále cestuje po svete súkromným lietadlom. 

Spomína, že keď stála po boku manžela, jej život bol veľmi rušný. Myslela si, že keď v médiách utíchne ich rozvod, vydýchne si. No ako priznáva, vytúžený pokoj neprišiel dodnes. Jej život je vraj rovnako rušný ako počas manželstva. Najviac pozornosti sa snaží venovať ich piatim deťom, ktoré mali v čase rozvodu od 3 do 15 rokov. Práve kvôli nim sa snažia bývalí partneri medzi sebou udržať naďalej dobý vzťah. „Je mi oveľa príjemnejšie tráviť čas s ľuďmi, ktorí sú mojej duši bližší. Prežívať s nimi životné udalosti, byť šťastná, posťažovať sa im, poprosiť o ich požehnanie,“ povedala k svojmu životu bez Abramoviča.

Roman s Irinou žili počas manželstva pod neustálym dozorom ochranky, ktorú tvorili bývalí členovia anglických a ruských rozviedok. „Nemyslím si, že by bol môj život až taký tajný. Možno nás nikdy nikto nevidel spolu na verejnosti, ale my sme sa často vídali v kostole, na výstave alebo v múzeách či divadlách,“ vysvetlila.  

V Irininom živote zohrali veľkú rolu príbehy bývalej väzenkyne gulagu. Inšpirovala ju Jevgenija Ginzburgová, pretože bola presvedčená, že viera robí z ľudí silnejšie osobnosti. Ruský časopis pripomína, že z Iriny sa stala hlboko veriaca. „Nehovorí iba o tom, ako je všetko zlé. Naopak, je to o tom, že dobré veci robia ľudia silnej viery a pevnej vôle,“ uviedla v závere rozhovoru.

Manželstvo Romana a Iriny bolo v médiách označované ako život v pozlátenej klietke. Abramovič okrem holdingovej spoločnosti vlastní aj anglický futbalový klub Chelsea, vďaka ktorému sa preslávil na verejnosti.  

Viac o téme: RuskoAbramovičExmanželia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu