Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena (38) mala silné bolesti brucha: FOTO odporného nálezu v jej žlčovode

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Tridsaťosemročná žena z Indie dlhodobo pociťovala silné bolesti brucha. Lekársku pomoc vyhľadala až po tom, ako sa to už naozaj nedalo vydržať. Lekári veľmi rýchlo odhalili, čo spôsobuje jej ťažkosti. Boli to parazity, ktoré sa jej hmýrili v tele.

Sunita už od bolesti nevládala stáť na nohách, mala ťažkosti spojené so zvracaním, teplotami a márne bojovala so žltačkou dlhých šesť mesiacov. Keď to už nemohla viac vydržať, zašla do nemocnice Fortis v Naí Dillí. Tam podstúpila vyšetrenie ultrazvukom, ktoré odhalilo, že má v žlčovode štrnásť hmýriacich sa hlíst dlhých 15 až 20 centimetrov. Chirurgovia ich z tela odstránili endoskopicky.

Žena (38) mala silné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Zažívala som nepredstaviteľnú bolesť. Za mesiac som schudla 12 kilogramov, nevládala som už stáť ani na nohách. Okamžite po operácii som však pocítila neskutočnú úľavu," povedala Sunita po operácii. Parazity sa do nej dostali kontaminovanou potravou, do ktorej sa zas vajíčka dostali z pôdy. Chirurgov prekvapilo, že ich bolo toľko a v žlčovode, pretože bežne sa usadia v črevách. 

Žena (38) mala silné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V Indii je nákaza hlístami pomerne bežná, pretože je veľmi ťažké dostať sa tu k antiparazitikám. Sunitin prípad ale odborníkov prekvapil, pretože toľko hlíst v tele jednej pacientky ešte nevideli. 

Viac o téme: IndiaParazitHlísty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu