Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Požiar chaty na Orave sa skončil tragédiou: Dvaja ľudia unikli, tretí také šťastie nemal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR /Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Požiar dvojpodlažnej chaty v hornooravskej obci Mútne na severe Slovenska si vyžiadal jeden ľudský život. Vypukol dnes pred piatou hodinou ráno, oravskí hasiči s ním bojujú ešte aj v tejto chvíli. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory. Hasiči momentálne rozoberajú strešnú konštrukciu a dohášajú skryté ohniská," uviedla. Hasiči s ohňom bojujú už viac ako osem hodín. V chate sa v čase vzniku požiaru nachádzali tri osoby, pričom dve z nich stihli včas uniknúť. "Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života," povedala Farkasová.

Požiar napáchal škody v odhadovanej výške viac ako 200.000 eur, na miesto preto vyslali aj zisťovateľa príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky, dodala.

Podobné nešťastie sa v lete udialo v Terchovej, kde pri požiari rekreačnej chaty zomrela 41-ročná žena a jej dve dcéry (5,18). V chate sa vtedy nachádzala štvorčlenná rodina, mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von.

Viac o téme: ChataPožiarOrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu