Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Horela budova Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach

Zhorená Lekárska fakulta v Košiciach Zobraziť galériu (4)
Zhorená Lekárska fakulta v Košiciach (Zdroj: LF UPJŠ)

KOŠICE - Podvečer vo štvrtok 28. septembra 2017 došlo v budove Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach k požiaru jednej z miestností na dekanáte. Horelo v prázdnej a uzatvorenej kancelárii, ktorá bola nedávno odovzdaná stavebnej firme kvôli realizácii zateplenia západnej strany III. sekcie budovy teoretických ústavov.

Príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania a vyčíslené zatiaľ neboli ani vzniknuté hmotné škody, no včasným zásahom hasičov sa podarilo predísť poškodeniu väčšieho rozsahu. Taktiež k zraneniu osôb, ktoré sa v čase požiaru nachádzali v objekte, našťastie nedošlo.

Na miesto požiaru prišiel v priebehu večera rektor UPJŠ Pavol Sovák, dekan Lekárskej fakulty Daniel Pella, predseda akademického senátu UPJŠ LF  Peter Jarčuška a ďalší členovia vedenia fakulty, ktorí sa presvedčili o tom, že osoby evakuované z budovy neutrpeli pri požiari, ani následnom zadymenia niektorých priestorov budovy, žiadne zranenia. Hasičom a polícii boli poskytnuté všetky potrebné informácie a súčinnosť, pričom predstavitelia univerzity a fakulty vyjadrili nádej, že sa príčiny požiaru podarí čím skôr objasniť.

Keďže nepríjemná udalosť sa stala v kancelárskych priestoroch a ku škodám väčšieho rozsahu nedošlo, výučba na Lekárskej fakulte UPJŠ nebola nijako ohrozená. Výučba pokračovala v štandardnom režime s výnimkou niekoľkých posluchární III. sekcie, v ktorých bolo ešte cítiť zadymenie.

Viac o téme: PožiarKošiceLekárska fakulta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu