Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž uviazol v púšti, prežil len vďaka biednym zásobám: Spravil dve zásadné CHYBY

Mick už strácal nádej a myslel na najhoršie, preto sa chcel rozlúčiť so svojimi blízkymi Zobraziť galériu (3)
Mick už strácal nádej a myslel na najhoršie, preto sa chcel rozlúčiť so svojimi blízkymi (Zdroj: Youtube/ABC News)

PHOENIX - Američan dokázal prežiť 48 hodín v horách v Arizonskej púšti s biednymi zásobami jedla a tekutín. Po tom, ako sa mu pokazilo auto a jeho telefón stratil signál, nezostávalo mu nič iné, len sa lúčiť so životom a s blízkymi. Vystrašeného a zničeného ho nakoniec našiel motorkár, ktorý si nehostinným miestom krátil cestu do národného parku Lake Pleasant.

Mick Ohman zatúžil zajazdiť si na svojej Honde CRV v Arizonskej púšti a vybral sa do Crown King, kde sa chcel naobedovať. Na cestu si pribalil aj nejaké sendviče, sušienky a pár plechoviek piva, no určite nerátal s tým, že jeho výlet sa neplánovane predĺži a tieto zásoby mu zachránia život. Muž sa chcel vyhnúť preplnenej diaľnici a zišiel z vyznačenej cesty. Trasu si našiel cez Google Maps a vyrazil. Ale namiesto nej narazil iba na cesty plné balvanov, cez ktoré napriek zvýšenému podvozku svojho auta nedokázal bezpečne prejsť.

Muž uviazol v púšti,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

A vtedy sa začala na neho sypať jedna smola za druhou. Najskôr Mickovi zlyhalo auto, pretože podvozok poškodil natoľko, že mu vytiekol olej z prevodovky. Pokúsil sa nájsť pomoc cez mobilný telefón, ale nenašiel signál. Preľaknutý a bezradný zanechal na svojom mobile hlasovú správu: "Prosím kohokoľvek, kto nájde tento telefón, aby pozdravil moje sestry a povedal im, že ich mám rád," znel dojímavý odkaz pre najbližších.

Muž uviazol v púšti,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Obkolesený pustými púštnymi horami sa Ohman pokúšal nájsť aspoň vodu. "Nikdy predtým som necítil taký smäd. Keď som sa snažil prehltnúť sušienky, nemohol som. Všetko sa mi lepilo na hrdlo," opisuje chvíle zúfalstva. Nezostávalo mu teda nič iné, iba sa napiť vlastného moču. Ako sám hovorí, nie je to až také zlé, aj keď sa to mnohým zdá nechutné. Iba to mu pomohlo prežiť celú noc. 

Študentku (24) zaviedlo GPS na neexistujúcu cestu: Päť dní bojovala v púšti o život

Na druhý deň sa mužovi podarilo nájsť potôčik. Voda v ňom bola síce odporná, ale pomohla mu prežiť. Vraj bola tak neprirodzene sladká, až z nej zvracal. Celý deň sa pokúšal nájsť signál, ale márne. Mick urobil všetko pre to, aby si ho niekto všimol a pomohol mu. Z balvanov vytvoril veľké písmeno "H" (help) ako prosbu o pomoc, ktorá by mohla prísť zhora. Na okne auta zanechával lístočky so zúfalými odkazmi. Našťastie sa počas druhej noci v púšti spustil dážď a muž sa premočený do kosti teší na videu.

Muž uviazol v púšti,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Mickov strážny anjel sa ukázal na tretí deň. Bol to motorkár Troy, ktorý mieril do národného parku Lake Pleasant. Dojatý Ohman mu vďačí za záchranu svojho života. Keď sa spätne pozerá na túto nepríjemnú skúsenosť, uvedomuje si, ako veľa chýb urobil. "Nikomu som nepovedal, kam idem. Plánoval som iba obed a krátky výlet, nepripadalo mi to dôležité. A dôvera v Google Maps bol tiež zlý nápad," dodáva.

Viac o téme: Stratený v púšti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu