Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ako sa vyhol predvianočnému stresu známy spevák? Trávi Vianoce doma, čo robí, vás možno prekvapí

Daniel Hůlka Zobraziť galériu (5)
Daniel Hůlka (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český spevák Daniel Hůlka sa každý rok snaží vyhnúť predvianočnému stresu. Veľmi ho však baví variť!

„Keď nemusím, tak v tom čase vôbec nechodím do mesta, radšej som u nás v Jevanoch na vidieku, kde je pokoj,“ povedal. Vianočné sviatky známy interpret trávi s rodinou a najbližšími. „Nie je to o tom, že by sme si kupovali drahé darčeky, len sme spolu a je nám spolu dobre. To si myslím, že je cieľ Vianoc,“ poznamenal Hůlka.

„Ja zároveň rád varím. Zdedil som to po babičke a po rodičoch. Takže na Vianoce vždy robím zemiakový šalát, krkonošského kubu a rybu. Tým, že teraz nemôžem nič vyprážané, tak si ju urobím na divoko. Robievam aj rybaciu polievku. Vianočné jedlá vždy dodržujem, okrem koláčov - sladké mi totiž nechutí. Pre mňa je najlepšia torta kus údeného alebo klobása,“ zasmial sa spevák. 

K Vianociam sympatického rodáka z Prahy každoročne patrí i Rybovka (tradičný český vianočný pastorál, pozn. red.), ktorú organizuje pre priateľov a známych v jevanskom kostole. „Rybovka je základ českých Vianoc. Pre mňa to ani nie je práca, robím to pre kamarátov a susedov u nás na dedine. Vždy jeden večer medzi Vianocami a Silvestrom sa stretneme všetci v kostole a hráme a spievame. Máme tam taký krásny kostolík. A po omši sa ideme spolu najesť do neďalekej krčmičky,“ opísal Hůlka sviatočný zvyk.

Viac o téme: Daniel Hůlka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu