Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fico poslal sústrastný telegram Putinovi: Nesmierna ľútosť nad každou ľudskou obeťou

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) zaslal v súvislosti s leteckým nešťastím v Soči sústrastný telegram ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Vo svojom mene i celej vlády vyjadril hlbokú a úprimnú sústrasť pozostalým obetí i ruskému ľudu.

"S hlbokým zármutkom som prijal správu o tragédii lietadla v ruskom Soči, na palube ktorého cestovala takmer stovka ľudí, medzi inými aj členovia legendárneho súboru Alexandrovovci. Vyjadrujem nesmiernu ľútosť nad každou ľudskou obeťou," uviedol premiér.

Fico poznal umeleckú činnosť Alexandrovovcov, ktorí pravidelne hosťovali aj na Slovensku, osobne. "Je veľkou stratou pre ruskú kultúru, že prichádza o mnohých členov tohto významného umeleckého súboru, ktorý je už dlhé roky veľvyslancom ruskej kultúry a jednou z jej vlajkových lodí. Je mi to veľmi ľúto," doplnil Fico.

Pád ruského lietadla do vôd Čierneho mora dnes nadránom si vyžiadal 92 obetí. Podľa údajov ruského ministerstva obrany sa v lietadle nachádzalo 84 cestujúcich a osemčlenná posádka. Prevažnú časť pasažierov tvorili členovia súboru Alexandrovovci. Spolu s nimi leteli do Sýrie deviati reportéri z troch ruských televíznych staníc.

Viac o téme: HaváriaRobert FicoVladimir PutinKondolovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu