Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri pokuse o útek z Aleppa zahynulo 45 civilistov: Mŕtvoly pokrývali takmer celú ulicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ALEPPO - Približne 45 civilistov zahynulo pri pokuse o útek z povstalcami ovládaných častí sýrskeho mesta Aleppo, ktoré ostreľujú vládne sily. Agentúru DPA o tom dnes informoval príslušník Bielych prílb, dobrovoľníckej organizácie poskytujúcej prvú pomoc civilistom postihnutým občianskou vojnou v Sýrii.

"Ľudia snažiaci sa utiecť z oblasti al-Kubá vo východnej časti Aleppa sa stali terčom ťažkej paľby (sýrskeho) režimu," uviedol Abdal Rahmán Hasan z Bielych prílb. Na fotografiách zo zmieneného miesta vidieť bezvládne telá prevažne žien a detí pokryté krvou. Mŕtvoly pokrývali takmer celú ulicu, na ktorej sa zhromažďovali utečenci. 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) v súvislosti s tou istou udalosťou informovalo o minimálne 21 obetiach. Sýrsky režim, ktorý mal dosiaľ pod kontrolou iba západnú časť mesta Aleppo, spustil koncom minulého týždňa novú ofenzívu na Aleppo s cieľom úplne ho dobyť, pričom ho náletmi podporuje Rusko. Vládne sily momentálne ovládajú asi 40 percent územia východného Aleppa, ktoré mali doteraz pod kontrolou povstalci. 

Viac o téme: SýriaAleppo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu