Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stres a hádky na bratislavskom letisku: Dovolenkári mali letieť do Egypta, prišli o nervy

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA - Skupina Slovákov prežila cez víkend na bratislavskom letisku horúce chvíle. Lietadlo, ktoré sa s dovolenkármi z Egypta vracalo domov, začalo mať technické problémy. Stroju sa nevysunuli vztlakové klapky a bolo odkázané na niekoľkohodinové krúženie nad letiskom. Po pristátí nastali ďalšie komplikácie.

Cestujúci, ktorí sa v piatok vracali z dovolenky v Egypte, dostali strach o život, keď sa dozvedeli, že stroj nemôže na bratislavskom letisku pristáť kvôli technickej poruche, informovala TV Markíza. Hoci po niekoľkých hodinách napokon pristál, znovu letieť do Egypta už lietadlo spoločnosti Air Cairo nebolo spôsobilé. Výsledkom bola ďalšia skupina nespokojných slovenských dovolenkárov, ktorí ešte len čakali na odlet.

Únos lietadla v Československu: Panika na palube, ozbrojený mladík odklonil stroj do SRN

Keď sa Slováci dozvedeli, že v piatok večer do Egypta neodletia a budú musieť prečkať v hoteli, kam ich odvezie dohodnutý autobus, nahnevali sa a so zamestnancami cestovnej kancelárie, ktorá let zabezpečila, sa dostali do potýčky. Podľa jednej z cestujúcich mal personál letiska voči cestujúcim arogantné správanie: „Usmievali sa, keď sme chceli svoje práva, tak povedali, že majú pokazenú tlačiareň.“

Odleteli až na druhý deň

Dovolenkárom sa napokon podarilo odletieť až o deň neskôr, v sobotu. Počas dlhého čakania ich podľa ich slov nikto neinformoval, či ešte odletia a kedy. Cestovka s dovolenkármi nekomunikovala a nechala ich tŕpnuť v napätí.

Stres a hádky na
Zobraziť galériu (3)

Ako v stanovisku uviedlo Letisko M. R. Štefánika, „ľudia sa hádali so zástupcami cestovnej kancelárie, ktorí k nim neboli milí, ale nie so zamestnancami letiska. Naši zamestnanci sa snažili pre cestujúcich zabezpečiť hotel, cestovná kancelária v tom svojich klientov nechala.“ Bratislavské letisko označilo vzniknutú situáciu za ojedinelú, dovolenkári však na tento let len tak ľahko nezabudnú.

Stres a hádky na
Zobraziť galériu (3)

 

 

Viac o téme: DovolenkaLetisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu