Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Turecká polícia zadržala 20 osôb podozrivých z členstva v Daeš: Pomáhal vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANKARA - Turecká polícia zadržala v meste Adana na juhu krajiny 20 podozrivých členov teroristickej skupiny Daeš. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

Protiteroristické jednotky s podporou vrtuľníka uskutočnili simultánne razie na 22 rozličných miestach v Adane po tom, ako polícia dostala upozornenie, že bunky Daeš plánujú útoky. Podozrivých, medzi ktorými sú aj vysokopostavené osoby tejto skupiny, previezli do policajného strediska v Adane na vypočúvanie.
 
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhlásil, že za júnovým útokom na hlavné istanbulské letisko stáli militanti Daeš pochádzajúci z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Útok si vyžiadal 45 mŕtvych. V súvislosti s vyšetrovaním tejto udalosti zatkli niekoľko desiatok osôb.
 
Daeš má pod kontrolou územie Sýrie pri hranici s Tureckom východne od Adany. Mesto leží neďaleko leteckej základne Incirlik, kde sú umiestnení aj americkí a iní zahraniční vojaci. Základňa je využívaná na letecké útoky proti Daeš v Sýrii a Iraku.
Viac o téme: TureckoAdanaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu