Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Daeš zverejnil ďalšie video plné vyhrážok: Izrael má vraj čoskoro zaplatiť vysokú cenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KÁHIRA - Videozáznam údajne zverejnený egyptskou odnožou extrémistickej organizácie Daeš obsahuje priamu hrozbu Izraelu, ktorý má "čoskoro zaplatiť vysokú cenu". Informovala o tom dnes agentúra AP.

Muž na 35 minút trvajúcom videu hovorí, že židovské obyvateľstvo Izraela má u Daeš "veľa na rováši" a čoskoro za to zaplatí vysokú cenu. Autentickosť videa nebolo možné bezprostredne overiť, i keď svojím obsahom a vyhotovením zodpovedá predchádzajúcim propagandistickým materiálom extrémistov.

Daeš, ktorý ovláda rozľahlé územia v Iraku a Sýrii, vo svojich propagandistických materiáloch Izrael často nespomína. Doposiaľ tak urobil len v prípade vojenských neúspechov, aby utužil morálku svojich bojovníkov a priaznivcov.

Extrémisti hlásiaci sa k Daeš vystupňovali v Egypte útoky, keď armáda v roku 2013 zvrhla riadne zvoleného, islamisticky orientovaného prezidenta Muhammada Mursího. Odvtedy zabili veľký počet príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. K násiliu dochádza prevažne v provincii Severný Sinaj.

Viac o téme: VyhrážkyIzraelDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu