Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Návrat z dovolenky sa zmenil v peklo: VAROVANIE! Rodina sa chcela iba poslednýkrát okúpať

Britský pár o dovolenke snov nemôže hovoriť. Zobraziť galériu (3)
Britský pár o dovolenke snov nemôže hovoriť. (Zdroj: BBC reprofoto)

ANKARA/LONDÝN - Mnohí dovolenkári si nechávajú batožinu na recepcii hotela. Britskej dvojici sa však tento postup v päťhviezdičkovom tureckom hoteli nevyplatil. Batožina sa im záhadne stratila a rodina prišla o 3-tisíc libier bez vidiny návratu.

Dôverčivá britská dvojica na dovolenke zistila, že batožina nie je v bezpečí ani na recepcii hotela. Ann a Paul Arrowsmithovci z Staffordshire si chceli podľa reportáže BBC užiť posledné hodiny dovolenky pred odletom do Anglicka a riešili typickú dilemu – kde nechať batožinu?

Trapas na dovolenke v Chorvátsku: Majiteľ cukrárne zverejnil VIDEO, ako ho chcel Poliak ošklbať

Keďže boli ubytovaní v päťhviezdičkovom hoteli, kde sa cítili bezpečne, požiadali hotelový personál, či si môžu batožinu nechať na recepcii. Keď sa však po ňu vrátili, zbledli. Čakala ich studená sprcha, pretože po batožine nebolo ani stopy.

Batožina sa vyparila z päťhviezdičkového hotela.
Zobraziť galériu (3)
Batožina sa vyparila z päťhviezdičkového hotela.  (Zdroj: BBC reprofoto)

Domov museli cestovať v plavkách

Párik strávil posledné hodiny dovolenky pri vode bez akýchkoľvek obáv. Na recepcii im povedali, že je absolútne v poriadku, keď si nechajú batožinu v hoteli, pretože na ňu dohliada poslíček. Ukázalo sa však, že realita je trocha iná a dvojica musela domov cestovať v mokrých plavkách, ktoré mali na sebe!

Hoci si okradnutí dovolenkári mysleli, že budú môcť považovať náhradu za stratené veci, boli na omyle. Prišli dovedna o 3-tisíc libier (3 500 eur), ktoré tvorili oblečenie a iné predmety. Ďalšia rana prišla, keď sa dožadovali vrátenia peňazí prostredníctvom cestovného poistenia a dozvedeli sa aj to, že nemajú nárok na preplatenie straty. Ich batožina bola totiž ponechaná bez dozoru oprávnenej osoby, a tak sa museli zmieriť s tým, že ju už nikdy neuvidia.

Návrat z dovolenky sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

 

Viac o téme: HotelKrádežBatožinaRecepcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu